בתחילת חודש נובמבר רשמתי את בני בן השנה ושלושה חודשים לגן ילדים פרטי. נתבקשתי לשלם דמי ביטוח/ הרשמה על סך 550 ש"ח ובנוסף עוד צ'קים עבור חודשי השנה. שילמתי הכל ואף חתמתי על חוזה (לא זכור לי אם נכתב שם משהו לגבי דמי ביטול וכו'). בכל אופן, לאחר חודש אחד בלבד שבני היה בגן, נוצרה סיטואציה בה ביקשתי מהמטפלת שלא תתקשר אליי כל כך הרבה במהלך היום כי זה מפריע לי והמטפלת אמרה לי באלו המילים: "גם אם הבן שלך יתעלף אני לא אתקשר אלייך". כאמא הגיונית וסבירה היה לי ברור באותו רגע שהילד שלי לא יכול להמשיך להיות בגן הזה ובאותו הרגע הוצאתי אותו מהגן. לאור אילוצים שהיו, רק היום הלכנו אני ובעלי לקחת את הצ'קים מבעלת הגן שלא הסכימה להחזיר את הסכום של ה-550 ש"ח עבור הביטוח בטענה שהיא לא יכולה לקבל החזר על הביטוח. אציין שלבינתיים הילד נרשם לגן חדש מה שגרם לי גם לטרחה רבה, הפסד ימי עבודה עד למציאת הגן החדש וכן תשלום עבור ביטוח בגן החדש. שאלתי היא: האם לאור התבטאותה החריגה והבלתי מתקבלת על הדעת של המטפלת והעובדה ששום אמא סבירה לא הייתה משאירה את בנה אצל מטפלת כזאת אינני זכאית לקבל את כספי בחזרה. גם אם היה כתוב בחוזה שלא תוחזר המקדמה/ דמי הביטוח (מה שאני לא בטוחה שהיה רשום) האם אני אמורה לשאת בזנק הכספי הזה? אשמח לתשובתכם הכוונתכם מה עליי לעשות. תודה רבה!!
שלום,
במידה ואת חושבת שמגיעה לך ההחזר הכספי, תוכלי להגיש תביעה בעניין בבית המשפט לתביעות קטנות ולתת לשופט לקבוע קביעות של התנהגות חריגה של מטפלת, אמא סבירה ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר