שלום, עשיתי הזמנה באינטרנט ב2.8 המוצר הגיע לארץ ב 9.8 - אך טרם קיבלתי אותו.
מכיוון שהשולח "עקץ" אותי והוסיף לי עוד מוצר שלא אישרתי השולח מסכים לזכות אותי אך רק כאשר המוצר יחזור אליו. עברו 5 חודשים בדיוק מרגע הגעתו לארץ ועדיין אין לדואר ישראל תשובה מדוייקת לתת לי היכן החבילה.
ב 4.1 נאמר לי ע"י האחראית מנהל הדואר שעליי לפנות לשולח שהוא צריך לפנות לדואר ארהב שיפתח בחקירה מול דואר ישראל על דבר החבילה ושבמקביל השולח יזכה אותי.
השולח לא מסכים לזה, ביקש שאפנה בעצמי לדואר ארה"ב. התקשרתי היום לדואר להסביר להם ולשאול אותם מה לעשות והפעם אמרו לי שהחבילה נשלחה באונייה וייקח לזה 3-5 חודשים להגיע לשולח בחזרה, לפני יומיים האחראית אמרה לי שהמוצר נשלח בטיסה.
בקיצור, שילמתי 300 דולר על הכל (כולל הטעות) ואני רוצה החזר כספי.
מי אחראי על כך? דואר ישראל או השולח? האם אני צריכה לתבוע או להתחיל הליך משפטי כלשהו? והאם כדאי מבחינת עלויות משפט/ייעוץ - רוב הסיכויים שהמחיר שאצטרך לשלם יהיה גדול יותר מהחבילה עצמה.
אשמח לעצה.
תודה, גלי
שלום גלי,
תחילה עליך לבדוק מה סטטוס החבילה (איפה היא נמצאת עכשיו) ואז לקבוע מי הגורם הרלוונטי האחראי (דואר ישראל או המוכר).
כדי לטפל בעניין עליך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
מבחינת עלויות משפט וייעוץ משפטי כל עו"ד לוקח שכ"ט אחר.
עלות אגרת הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות הינו 1% מסכום התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חיים שלום, תודה על תגובתך ועצתך.
לגבי סטטוס החבילה (איפה היא עכשיו) - זאת הבעיה, דואר ישראל לא באמת יודע.
פעם הם אמרו שהיא חסומה אצלהם, פעם הם אמרו שהיא בסניף, פעם אמרו שהיא נשלחה באויר, פעם הם אומרים שהיא נשלחה באונייה.
שלום,
התשובות שקיבלת מוזרות. יש לדואר ישראל מחשב. זה מאוד פשוט - הם צריכים להקיש במחשב שלהם את מס' המשלוח והמחשב נותן להם מידע איפה נמצא דבר הדואר.
דרך אגב את יכולה לעשות זאת בעצמך ולבדוק את הסטטוס של דבר הדואר.
שלום חיים, שוב תודה על תגובתך.
מאוד מוזר, יעצו לי וכך עשיתי - לפתוח תלונה במועצה הישראלית לצרכנות.
גם אני חשבתי שזה שיש להם מחשב אמור ליצור איזה איזון במתן התשובות אליהם אליי. אני חושבת שגם ציינתי את זה באחד השיחות שלי איתם, שאלתי אם הם עובדים על מחשב (הכנסתי קצת ציניות) כי מוזר שכל אחד אומר משהו אחר, בין היתר גיליתי שפעם בדקו סטטוס לפי מספר חבילה ופעם לפי מספר פנייה. כל נציג לפי מה שהתחשק לו.
בעצתך, בדקתי הבוקר שוב באתר של דואר ישראל על סטטוס החבילה -
פריט התקבל מארה"ב ב 09/08/2015 ומועבר להמשך מיון.
בכל מקרה הגשתי עכשיו תלונה דרך האתר של המועצה, במידה ומעניין אותך השתלשלות העיניים אשמח לעדכן.
תודה ויום נעים
גלי
אני חושב שיש לפעול אחרת בעניין זה, אך עשית את בחירתך.
בהצלחה לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר