בתאריך 26/12/15 הוריי ביצעו עסקה טלפונית עבורי ורשמו אותי לקורס של עיצוב תסרוקות במכללת "נייל קוסמטיקס" בפתח תקווה. הוריי שילמו בעסקה טלפונית 2000 שקלים בעבור הקורס. טרם התשלום קיבלו פרטים אודות הקורס ולא הוזכר דבר בכל הנוגע לדמי ביטול כלשהם. הקורס היה אמור להתחיל בתאריך 1/2/16. נכון לאותו הזמן (12/15) ונכון לעכשיו אני מחוסרת עבודה. ניסיתי להתקבל לשלל מקומות עבודה ולא התקבלתי משום שדרשתי לצאת בימי שני בשעה 15:00 כדי להגיע בזמן לפתח תקווה בתחבורה ציבורית. הסברתי שמדובר בקורס של חודשיים בלבד אך בכל זאת לא התקבלתי. כשנתבשרתי על דחיית הקורס ע"י אחת הנציגות (מספר ימים בודדים לפני שהקורס אמור להתחיל) הודעתי שאני לא יכולה לקחת בו חלק משום שמצבי הכלכלי לא מאפשר לי כרגע ואני חייבת למצוא עבודה ולמרות הרצון העז שלי להשתלב בתחום עיצוב השיער נכון לעכשיו זה לא מתאפשר. הנציגה ניסתה לשכנע אותי שלא אבטל את העסקה אך אני מצידי התעקשתי ואז היא הודיעה לי חד משמעית שזה כרוך בדמי ביטול של 200 שקלים. לא הבנתי באיזה דמי ביטול מדובר שהרי מעולם לא הוזכר דבר בדבר דמי ביטול לא בשיחות של שתי הנציגות איתי ובשיחות שהן ניהלו עם הוריי במעמד התשלום. שתיהן המשיכו בשלהן, ביקשתי לדבר עם מנהל המכללה, אמרו שכולם בחו"ל ואין עם מי לדבר ושיחזרו אליי. לאחר שבוע ימים אני התקשרתי משום שאף אחת מהן לא חזרה אליי. הן המשיכו בשלהן וסירבו להחזיר לי את הסכום במלואו ואמרו שאם כבר יחזירו לי זה יהיה רק 1800 שקלים. ע"פ החוק להגנת הצרכן אני יודעת שאם כבר נגבים דמי ביטול מהלקוח הם עומדים על 5% מערכה של העסקה או 100 שקלים - הזול מבניהם. וכל זאת אם וכאשר הלקוח מודע לכך שישנם דמי ביטול אותם הוא צריך לשלם במידה והוא מבטל את העסקה. כפי שכבר אמרתי, לא הובהר / הוזכר דבר בנוגע לדמי ביטול עסקה אם וכאשר אני או הוריי מחליטים לבטל! בתגובה נאמר לי כי אני אמורה לדעת את זה (אני לא עורכת דין ואני לא אמורה לדעת! אני הלקוחה ואמורים להסביר לי את כל הפרוצדורה כולל מה קורה כאשר אני מחליטה לבטל אצת העסקה ושזה כרוך בדמי ביטול. לא נחתם בין הצדדים שום חוזה, מעולם לא היינו בנייל קוסמטיקס, הכל התנהל בטלפון) הנציגות מרחו אותי עד היום, אמרו שיחזרו אליי ואף אחד לא חזר אליי מלבד הודעת SMS בה נמסר לי כי אזדכה ב1800 שקלים בלבד. כשהתקשרתי והמשכתי להילחם על הזכויות שלי נפנפו אותי" ואמרו לי שיתקשרו אליי מחר. כמובן שלא חזרו אליי ואני אובדת עצות.
כיצד עליי לפעול מבחינה משפטית? האם יש באפשרותי לתבוע את המכללה?
שלום,
אני לא חושב שיש מקום להיכנס עכשיו לתביעות משפטיות בשביל 100 ש"ח, כאשר ההוצאות שיהיו לך יהיו הרבה יותר גבוהות מ 100 ש"ח.
בעניינך - אם המכללה לא הציגה להוריך את דמי הביטול טרם התשלום, אזי יש לפעול בהתאם לחוק (תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)), אך במקרה שאת מתארת מי שביטל את הקורס זו המכללה (דחתה את התאריך) ולכן במקרה זה אינך צריכה לשלם דמי ביטול ועל המכללה להשיב לך את כל כספך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר