שלום רב,
אמש קניתי מתנה לאחי , אחרי המון מחשבה ועבודה קשה , המתנה הייתה משחק מחשב שהוא שיחק ממזמן ומאוד אהב . את המשחק מצאתי בחברת משחקים. התקשרתי למוכר ווידתי טלפונית את המצאות המוצר במלאי , ואי תלות התקנת המשחק בתוכנות אחרות (!)
כאשר נקנה המשחק , שאלתי בשנית האם המשחק תקין ועובד , ונענתי בחיוב . היום , נתתי לאחי את המתנה , ומסתבר שאינה עובדת על מערכת הפעלה חדשה . התקשרתי ישירות לחנות בה נקנה במוצר , ושאלתי מדוע נענתי בחיוב לשאלותי בעוד המשחק לא עובד על מחשבים חדשים . המוכר ענה כי יש תוכנות שמתאימות את מערכת ההפעלה למשחק , והפנה אותי לתמיכה .
בתמיכה בדקו את הבעיה ואמרו שאין פתרון , ומערכת ההפעלה חדשה מדי למשחק . ( אני סבור כי שני המוכרים השונים היו צריכים להגיד לי שמה המשחק לא עובד על מחשבים אקטואליים).
כעת , לאחר שביקשתי זיכוי על מוצר שאין ביכולתי להשתמש , החברה זורקת את האשמה על עובדיה ואומרים שאין אפשרות לזכות את המוצר עקב פתיחתו.
אך איך יכולתי לדעת שהמוצר לא תקין אם נשאלתי ונענתי שהמוצר תקין וגם לא הוסיפו ואמרו שמה המוצר לא עובד על כל מחשב !
שאלתי היא האם , לפי הידע היקר ערך שלך , אוכל לקבל פיצוי כספי בגין העבירה על זכויותי כצרכן , (לקבל את כל המידע החיוני לשימוש במוצר ) ונגרמה עוגמת נפש מפני שחשבתי המון על המתנה וחיפשתי אותה בהמון מקומות ולבסוף ההפתעה הייתה כשלונית ומייגעת.
אשמח לתשובה .
שלום,
התשובה לשאלתך היא חיובית.
נציגי החנות הטעו אותך, אתה הסתמכת על ההטעיה ורכשת מוצר ולכן קמה לך הזכות לביטול עיסקה ואף קבלת פיצוי בגין כך שהטעו אותך ונגרמה לך עוגמת נפש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר