שלום רב. לפני 6 ימים רכשתי עדשה בשווי 3300 שח מיד שניה. כבר באוטו היום גיליתי על שבר שולי בעדשה שתיקונו לא יקר במיוחד, המוכר פיצה אותי בעלות התיקון כי כבר בעת הקניה הוא אמר לי שיש בעיה אך לא שבר. לאחר 5 ימים מעת הקניה קיבלתי תשובה מטכנאי לגבי בעיה נוספת בפוקוס שעלות תיקונה כ3000שח. במהלך 6 הימים צולמו עם העדשה 10 תמונות בסהכ והיא ישבה בבית ללא שימוש בזמן שהייתי בצא. יש לומר שהבעיה השניה שנתגלתה היא בעיה שנובעת משימוש מאסיבי לאורך זמן (שחיקה) ואין סיכוי בעולם שאני גרמתי לה. המוכר מוכן להחזיר לי רק חצי מכספי וטוען שלא ידע על הבעיה (בדיוק מה שטען לגבי הבעיה הראשונה) האם יש לי הילה לטביעה משפטית והאם סיכויי לקבל את כספי בחזרה גדולים? תודה רבה, רן שמעיה.
שלום,
באם המוכר מכר לך מוצר והסתיר ממך מידע לגבי מצבו האמיתי של המוצר, יש לך עילה לתביעה הכוללת לא רק ביטול עסקה והשבה כספית אלא גם פיצויים בגין העובדה שמכר לך ביודעין מוצר לא תקין (עבד עליך) ופיצויים על עוגמת נפש.
במידה ובאמת המוכר לא ידע, יש עילה לביטול עסקה והשבה כספית מלאה.
שאלת היודעין יתברר בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר