ראיתי פרסום בפייסבוק בקבוצת פשפשוק על רכב דייהטסו שנת 2001 בפוסט הובטח שהרכב כמעט חדש במצב מעולה הרכב פורסם במחיר של 3000 שח
התקשרתי למפרסם רון (שם בדוי ) ( נציג מכירות בסניף חולון ) שאלתי איך מצב הרכב אמר מעולה הרכב מצויין ושחובה לבצע עכשיו עכשיו את התשלום באשראי כי יש מלא קונים .
הסברתי לו שאני חייל ואני לא יכול לשלם את כל הסכום אבל שיחייב דמי רצינות ואגיע לסניף חולון להמשך העסקה ולהסתכל על הרכב
אמר אין בעיה אתקשר מייד בכדי לגבות את הסכום
התקשרתי לסניף **** לראות שבאמת עובד שם אדם בשם גיא ראיתי שבאמת יש שם עובד כזה
נתתי לו את הפרטים לאחר מכן הוא התקשר אליי ואמר שבגלל שאני חייל יעשה לי הנחה וסך העסקה תעמוד על 2718 , ושחייב את כרטיסי ב 718 אז להביא במזומן 2000
הגעתי לרכבת צומת חולון שם רון (שם בדוי ) חיכה לי אסף אותי לסניף הראה לי את הרכב ואמר שיש בעיה רק בתושבת מנוע דבר שלא אמר בהתחלה ולא בפוסט ( להפך בפוסט כתב כמעט חדש)
אמרתי לו שאני לא הכי מבין ברכב והוא אמר אין מה להבין רכב מעולה
הגענו למשרד שם ביקשתי ממנו לקחת את הרכב לבדיקה אצל גיסי בנתניה ובתור ערבות אשאיר לו את הכסף , אמר אין בעיה תביא לי ת ז בכדי לצלם לך תבדוק אתה לא תחזור ,
לאחר מכן הוציא טופס שבוא הוא אמר לחתום והסביר שאני חותם על כך שאם קורה משהו לאוטו / דוחות במהלך היום הזה שאני לוקח את הרכב אז אני משלם כמובן שחתמתי ישר כי זה נשמע לי הגיוני ולא חשבתי לרגע שחברה גדולה כמו **** תעשה לי איזה עוקץ או משהו כזה, לא קיבלתי עותק של מה שחתמי מלבד קבלות תשלום
הגעתי לנתניה וביקשתי מגיסי שיבדוק את הרכב גיסי בדק את הרכב וראה ליקויים רבים ,
התקשרתי באותו הערב לרון (שם בדוי ) ( נציג המכירות ) הוא לא ענה לי .
יום לאחר שלחתי לו הודעה שאני מגיע לסניף בכדי להחזיר את הרכב ולבטל עסקה
רון כתב לי : " אתה לא בא להחזיר שום כלום יום טוב "
שלחתי לו מה למה ? גם לא הבאת לי את הרישיון רכב מה אתה גנוב
נסעתי לסניף ונכנסתי וביקשתי ממנו לבטל את המכירה ושהוא רימה אותי הוא אמר אין אי אפשר אתה חתמת הפנה אותי למנהל שלו כאשר דיברתי עם המנהל והסברתי לו את כל מה שקרה המנהל אמר אין דבר כזה לצאת אם הרכב ואם יש לי הוחכה שהוא אמר לי לצאת אמרתי לו בדוק במצלמות ותראה שזה מה שסוכם התחיל להגיד המצלמות לא עובדות עם אודיו ( קול )
אמרתי לו איך הוא שולח אותי בלי רישיונות רכב
כאשר קיבלתי את הרישיונות רכב ראיתי שהרכב בכלל שנת 99 ולא 2001 נכנסתי לפייס להראות שהוא כתב 2001 הוא מחק תמודעה
ואמר יכול להיות שכתבתי 2001 מה זה משנה שנתיים תמכור תאוטו אתה גם תרוויח שאלתי אותו איך הוא לא מתבייש לגנוב ממש לגנוב מחיל ואיך המנהל גם לא עושה כלום בנידון שאלו אותי אם יש לי הוחכה שהוא כתב 2001 ואמרתי שלא כי לא היה לי הוחכה בפלא אך יש לי במחשב דבר שגיליתי לאחר מכן כי צילמתי מסך
בנוסף על כך התברר לי כי הקילומטראז בכלל מזוייף ברישיון רכב כתוב 171 אלף קמ שבכלל ברכב כתוב 087 אלף ק"מ דבר שלא יאפשר לי להעביר את הרכב טסט ואף יכול לעבור למעשה פלילי
אמרו לי שחתמתי על חוזה ומה שנאמר בפניי לא משנה כי רק מה שכתוב משנה
לאחר ויכוח של כ 45 דק יצאתי מהסניף והבנתי שמדובר בחבורה של נוכלים שזו היא השיטה
אני מבהיר בשום חלק לא הוסבר לי שאם אני לוקח את הרכב לבדיקה אני לא יכול להחזיר
להפך חזרתי ואמרתי אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה ואם לא יתאים אני יחזיר הוא אמר לי כן אין בעיה
כל מה שנכתב למעלה הועבר לשירות הלקוחות של החברה
שירות הלקוחות סידר את העניין ונתן לי לאחר 3 ימים מהרכישה להחזיר את הרכב
משירות לקוחות אמרו לי שינתן לי 2 אופציות 1)הנחה לרכב על המקרה וההטעיה
2) להחזיר את הרכב ולהזדכות באופן מלא
כאשר אמרתי לנציג המכירות ( מהסניף ) הוא אמר יש לי קונה תתיצב מחר ב 8 וחצי אפילו לא דיבר על האפשרות השנייה כאשר אמרתי לו שזה מוקדם הוא אמר שאם אני לא יתייצב הוא לא יקבל תרכב חזרה
שורה תחתונה אני מרגיש מרומה
בנוסף על כך אני שוב רואה שהם פרסמו את הרכב עם ההטעיה קטנה יותר משלי
כתבו רכב במצב מעולה שנת 99 קמ 80 אלף שבכלל ברישיון רכב כתוב 171
ובקמ עצמו כתוב 87 אלף מחפשים קורבן אחר
האם יש מה לתבוע ?
בתביעות קטנות
שלום אבי,
אני מקווה שאינך שואל את שאלתך בציניות, אבל אני אענה לך ברצינות.
לפי הדברים שאתה מתאר נפלת לעוקץ ולכן בראש ובראשונה עליך להגיש תלונה במשטרה כנגד החברה והמוכר כדי שהם יפתחו בחקירה.
שנית עליך לפרסם את המקרה שאתה מתאר באותו אתר שבו עשו לך עוקץ כדי שאחרים לא יפגעו וכמובן תצרף את תלונתך במשטרה למען יראו ויראו אחרים.
לשאלת האם יש עילה לתביעה אז בוודאי שיש בעניין זה עילה לתביעה ואני מציע לך לתבוע אותם כמה שיותר מוקדם.
אני יותר ממליץ לך להתייעץ ולהיעזר בעו"ד שילווה אותך בכל המקרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר