היי, קניתי 3 מצלמות בטיחות שמיובאות לארץ על ידי יבואן כלשהו. 2 מהן קניתי אצל מפיץ א' ומצלמה שלישית ממפיץ ב' של אותו יבואן. במצלמות התגלו בעיות מיד בהפעלתם. היבואן החליף אותן ב 3 מצלמות חדשות, אך גם בהן מיד התגלתה בעיה. כלומר מדובר בתקלת תכנון או ייצור סדרתית. ביקשתי להחזיר את המצלמות, כי אני צריך מצלמות עובדות ולא יכול לחכות לאיתור ותיקון תקלות בתכנון. היבואן הודה בכתב שקיימת בעיה טכנית סדרתית, ודיבר עם מפיץ ב אשר החזיר לי את מלוא כספי. לעומת זאת, מפיץ א' מסרב להחזיר את הכסף, ומוכן אך ורק לקבל חזרה את המצלמות, בתנאי שאקח מוצר אחר במקום. היבואן לא מוכן להחזיר לי את הכסף במקומו של מפיץ א'. השאלה שלי היא, האם אני זכאי לתבוע בתביעות קטנות, ואת מי אני יכול או צריך לתבוע? את היבואן, את המפיץ או את שניהם? תודה רבה
שלום,
בהמשך לשאלתך, בוודאי שאתה זכאי לתבוע בתביעות קטנות - זו מטרת בתי המשפט לתביעות קטנות.
אם אינך יודע את מי לתבוע - אתה רשאי לתבוע את שניהם יחד באותו כתב תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר