ישנםפ חברות שמבצעות שיחות מכירה דבר שמאוד מטריד כאשר במהלך השיחה ביקשתי לדעת כיצד הגיעו אליי ולהסיר אותי מהמאגר שלהם נתקלתי מס' פעמים בניתוק השיחה בפרצוף או ברשימת מטלות שעליי לבצע בכדי שהם יורידו אותי מהמאגר באחד הפעמים החלטתי להגיש תביעה קטנה כנגד הטרדה טלפונית וספאם ולתבוע רק מחמאת הזעם ב- 1,000 ש"ח נקבע דיון בבית המשפט לתביעות קטנות שאלתי היא האם לי מותר להגיע עם עו"ד? האם החברה הנתבעת תגיע עם עו"ד? האם בגלל שזה לא ממש ספאם אני עוללה להפסיד ועוד לצאת בנזק כספי ? עו"ד של אותו חברה החזיר תגובה שכנגד תביעתי וציין שהיא קנטרנית ואף ציין כי הצרכן משתמש לרע בחוק הספאם ומטרת רווח דבר שבמקרה שלי באמת שאינו נכון מה עליי לעשות האם להגיע לדיון או למשוך בחזרה את התביעה? תודה מראש
שלום,
1. לא, אינך רשאי להגיע עם ייצוג עו"ד כמו גם אסור לצד השני להגיע עם עו"ד או ייצוג משפטי אחר. כדי לעו"ד יוכל לייצג אותך עליך לבקש בקשה מהשופט הדן בתיק, אך מה הטעם לבקש ייצוג עו"ד על 1,000 ש"ח כאשר שכר הטרחה שתצטרך לשלם לעו"ד בעבור הייצוג הוא לפחות פי 2 ?
2. במידה ולא תצליחי להוכיח את טענותיך בבית המשפט או להוכיח שמדובר בספאם בית המשפט עלול לחייב אותך בהוצאות משפט ופיצויים לחברה שכן גררת את החברה לבית המשפט לחינם. בתקופה האחרונה שופטים אכן פוסקים סכומי פיצוי גבוהים לתובע שלא הצליח להוכיח את טענותיו בשל מקרים שאת מתארת.
3. הצעתי היא לפני שמגישים תביעה להתייעץ עם עו"ד ולא אחרי כשכבר מאוחר מידי. לדוגמא המקרה שאת מתארת יכול להיות גם פגיעה בפרטיות (פיצוי של עד 50,000 ש"ח).
4. בכל מקרה זה שעו"ד של הצד השני הגיב וכתב את הדברים לא אומר שזה נכון. השופט הדן בתיק הוא זה שיקבע את הדברים.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי ואשמח לסייע, אך עליי לעיין בכל כתבי הטענות (כתב התביעה וכתב ההגנה והראיות בתיק).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר