שלום רב!
בחודש ינואר 2016 רכשתי רכב מסוחר רכבים ידוע באיזור תעשייה בראשון לציון במהלך מעמד הקנייה הצעתי לו גם טרייד אין את הרכב שלי יונדאי i 20 2013 שנקנה במימון .במעמד המכירה של הרכב המחירון עמד על 60.000 שקל אך בגלל החלפת דלת הוריד לי הסוחר מהמחירון ל54.000 .מצאתי רכב שמצא חן בעייני והחל משא ומתן הרכב שהוצע לי i 30 במחירון הופיע המחיר 86000 .במהל ך משא ומתן והצגת גילוי נאות לא אמר לי שהרכב עבר תאונה (בדיעבד גיליתי זאת )ובתוםלב לא ידעתי שהוא צריך להוריד לי מהמחירון שרכשתי 22 אחוז על ליסינג .ולמעשבה שילמתי לסוחר בסופו של דבר את הרכב שלי ובנוסף 30.000 כלומר סה"כ 84700 שקל.
לאחר שבועיים עברתי לצערי תאונה והרכב הושבת טוטאלוס ,תומכרתי ברכב נמוך מאד 62.000 שקל בלבד מתברר כתוצאה מחקירת חברת הביטוח שהרכב עבר תאונה ,ירד לי הערך של הרכב ב22% ליסינג ועוד על מד קמ"ש גבוה.דרכך אגב הרכב נבדק במכון לבדיקה בחולון ובטופס הבדיקה לא ציינו שהרכב עבר תאונה.
האם ישנה עילה לתביעה כי מהתחלה הודעתי לסוחר שמשהו כאן לא תקין אך ניפנף אותי במילים עדינות וניסה להסביר לי שהמחיר תקין.
האם ניתן לתבוע את מכון הבדיקה על כך שלא התריע על תאונה?
אודה לתשובתכם בברכה משה
שלום,
במידה והמוכר (סחור הרכב) לא סיפר לך את כל האמת בעת המכירה, בהחלט יש מקום להגיש תביעה כנגדו.
באם מכון הבדיקה היה צריך לדווח על כך שהרכב עבר תאונה ולא עשה כן בהחלט ניתן לתבוע גם את מכון הבדיקה.
כמו כן אני מציע לך שתבדוק האם סוחר הרכב ומכון הבדיקה לא עובדים ביחד (והמבין יבין).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר