שלום
לפני כחודש קניתי מאדם פרטי גיטרה חשמלית וינטג' משנות השבעים, כלי יקר עליו שילמתי 12,000 שקלים. יש לציין שבכלים מהסוג הזה יש משמעות גדולה למקוריות של הכלי, האם כל החלקים מקוריים וכו'. בזמן המכירה האדם ממנו קניתי את הכלי טען שהכלי מקורי לחלוטין, אבל עם הזמן בביקור אצל בעלי מקצוע אני מגלה על עוד ועוד חלקים לא מקוריים, שיחד מורידים את ערך הכלי בפחות או יותר 4000 שקלים. האם אני יכול לתבוע בבית דין לתביעות קטנות?
יש לציין שהאדם ממנו קניתי את הגיטרה מעולם לא נתן לי מסמך כתוב בוא הוא טוען שהכלי מקורי, אלה אמר את הדברים בעל פה.
מה שכן יש לי זו התכתבות פייסבוק ביני לבינו, בוא הוא כותב שהוא טען ועדיין טוען שהכלי מקורי. בנוסף יש לי 2 מכתבים מבעלי מקצוע שמאשרים שהכלי אכן אינו מקורי. האם אלה מספיק ראיות לתת לשופט בבית דין לתביעות קטנות? ומה אני צריך לדעת כמי שלא תבע מעולם. תודה!
שלום,
בהתאם למה שאתה מתאר יש עילת תביעה בעניינך.
לעניין הראיות - לצורך הגשת תביעה יש צורך בראיות להוכחת טענותיך בבית המשפט.לא ראיתי או בחנתי את הראיות המדוברות, אך בהתאם למה שאתה מתאר יש בידך ראיות בעניין לצורך הגשת כתב תביעה.
בטרם הגשת התביעה אני ממליץ לך לפנות לעו"ד כדי שיבחן את חוזק הראיות בתיק בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר