אנו, מס' חברים ומשפחה, יצרנו קשר עם חברת פלאפון לעבור לתאגיד חדש בדיל חדש מכיוון שהדיל הקודם מגיע לסוף זמן ההיתחייבות.
לאחר שיצר איתנו קשר סוכן שטח והיינו איתו במשא ומתן, הוא הבטיח מס' דברים. בשלב ראשון הוא ביקש ע"מ לקדם את העסקה ולהראות לו שאנו רצינים הוא ביקש חתימות ע"פ מה שאמר לנו בע"פ.
אכן התחלנו לחתום, ומתוך כ 40 איש שאמורים לחתום תוך יומיים חתמו לבינתיים רק 6/7 אנשים על כ12/13 מכשירים. יום למחרת בדקנו את החיובים במוקד של פלאפון 166* ונוכחנו לדעת שהחיובים שונים לגמרי וכל מה שהבטיחו לנו לא קיים.
כשיצרנו קשר עם הסוכן הוא אמר שהואיודע והוא מטפל בזה ע"מ לתקן את הדברים כמו שהבטיח לנו.
לאחר מכן שראינו שעושים מאיתנו צחוק הקלטנו אותו כשהוא אומר את כל פרטי העסקה כמו שהוא הבטיח לנו.
נפגשנו עם מנהלו הישיר והשמענו לו את ההקלטה ותשובתו היתה שהוא לא יכול לתת לנו את מה שהוא שמע בהקלטה. פנינו לפניות הציבור של פלאפון ונציגם ביקש שנמסור לו את ההקלטה ע"מ שיבחנו את פני הדברים.
לפני כשבועיים מסרנו לאליקו מפניות הציבור את ההקלטה + תימלול והוא אמר שיעביר את זה למחלקה המשפטית. כ3 ימים לאחר מכן שלחתי פקס + דואר רשום בו ביקשתי שיחזירו לי תשובה בכתב עד ה29/04/10 .
עד היום לא קיבלתי תשובה מפלאפון.
בכוונתי לפנות לבית משפט ולתקשורת.
שאלותי הם:
1. מה המשמעות באם אפנה לתקשורת? האם זה ייטיב עמי או יירע לי?
2.אני צריך הדרכה כיצד לתבוע את פלאפון: לדוגמא, לנסח מכתב, כיצד לחשב נזקים שנגרמו לי, על מה אני יכול לתבוע ועל מה לא?
3. מה המשמעות בזה שיש לי הקלטות של הסוכן ?
4. האם הקלטות קבילות בבית משפט?
5. מה יותר חזק הקלטה לאחר שקיבלתי מכשיר או חוזה כתוב?
6. אנו חתמנו על החוזה בתאריך 25/02/10 ועד היום לא קיבלתי העתק של החוזה. האם אני יכול לדרוש זאת מהם? אני רוצה לראות את חתימתי על החוזה. במוקד 166* טוענים שהסוכן צריך להמציא לי את זה, הסוכן טוען שזה בסריקה של המערכת . בקיצור עושים מאיתנו צחוק. כיצד אני יכול להתמודד עימם בנושא זה?
האם יש זמן מינימלי בו הם חייבים להמציא לי את החוזה? האם יש חובה על עסק לספק חוזה ללקוח? אציין כי המקום שבו הייתי עם הסוכן בזמן חתימת ההסכם היה ללא מכונת צילום אי לכך אין צילום של מה שחתמתי והסוכן לקח זאת איתו. האם חוזה חייב להיות עם העתקים או לא?
7. האם יש לי לחשוש אולי הם שינו פרטים בחוזה ורק לאחר מכן ימציאו לי אותו?
8. אציין גם שאנו היינו בתאגיד קודם ובעקבות האי התאמות בחיובים עצרנו את כולם שלא ימשיכו לקחת מכשירים. אך נוצר מצב שחלקנו בתאגיד חדש וחלקנו נשארנו בתאגיד ישן וזה גורם לכך שאנו צריכים לשלם על שיחות בינינו מה שפעם לא היינו משלמים כי היינו באותו תאגיד והיה לנו שיחות פנים אירגוניות ללא עלות. כיצד מתמחרים כזה נזק?
בבקשה מצפה לתגובתך בהקדם מכיוון שקצרה רוחי עם פלאפון ואני כבר מתכוון לעשות מעשה. אך אם תוכלי לתת לי ייעוץ ראשוני ע"מ שלא אעשה מעשה אשר יעלה לי ביוקר או מעשה שלא בדרך הנכונה ויגרום לי לנזק.
תודה מראש
ממני ומשאר חברי
לילה טוב,
מפנייתך ניכר שהינכם זקוקים לפגישת ייעוץ (חד-פעמית) עם עו"ד לקבלת ייעוץ משפטי מהימן לאחר עיון באסמכתאות ובשמיעה אישית של השתלשלות העניינים.
בקצרה אומר שיש להתעקש על שהובטח לכם אך מבחינה משפטית הינכם צפויים לבעיה בהוכחה מאחר והכתב גובר על בעל פה.
ההקלטה שיש בידכם מצויינת ועשויה בהחלט לתמוך בטענה שלכם.
בשלב ראשון הייתי ממצה את מו"מ וההידברות מול החברה תוך איום בפניה לתקשורת ולערכאות משפטיות.
באם החברה תתעקש לא ליתן את שהובטח אזי יש לשקול פניה לביהמ"ש.
טיפ - מומלץ להדגיש בפני החברה את העובדה שעסקינן בעסקה גדולה ואם הדברים שהובטחו יתקיימו לחברה יצטרפו עוד לקוחות רבים.
אל תסתפק בתשובתי זו. מאחר ותשובתי זו ניתנת לך במסגרת פורום באינטרנט איני יכולה מטבע הדברים ליתן לך ייעוץ משפטי מקיף כפי שהינך מבקש וזקוק.
אל תוותרו. פנו לעו"ד והמשיכו לפעול עד שתקבלו את שהובטח.
מקומם מאד !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר