לפני מספר חודשיים לאחר קבלת שיחות שיווק מחברה גדולה החלטתי לשים לזה סוף ושלחתי פקס לאחרי פניות הציבור של החברה (כמבון שאישררתי את קבלת הפקס על ידו)בזאת הלשון:
שלום רב,
הריני פונה אליך כבנושא הסרת פרטיהם מרשימת התפוצה של חברתכם.
אני מתכבד להודיעכם בזאת שאני לא מעוניין שתפנו אלי בהצעות של דברי פרסומת באמצעות שיחות טלפון שיווקיות; כמו כן, אתם נדרשים למחוק לאלתר את פרטי האישיים ממאגרי המידע שלכם בהתאם לסעיף 17ו(ב) לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981 (להלן "חוק הגנת הפרטיות").
באם תסרבו לנהוג בהתאם לדרישתי , דעו לכם שלפי הבנתי המשפטית אתם נוהגים בניגוד לדין, בהפרתכם, בין היתר, את החיקוקים הבאים ופסיקות בתי המשפט לגביהם: סעיף 17ו לחוק הגנת הפרטיות, שהפרתו דינה שנת מאסר, לפי סעיף 31א לחוק זה; סעיף 30א(ד) לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982; סעיף 3 לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981; סעיף 2 לחוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001.
לחלופין, באם פרטי אינם מופיעים ברשימות התפוצה של חברתכם, הנכם נדרשים בזאת לעדכן במערכת שלכם כי איני מעוניין להיכלל בהן, וכי אני מודיע בזאת שאני מסרב לקבל דברי פרסומת מכם.
באם לא תפעלו בהתאם לאמור לעיל, דעו לכם שאני צפוי להגיש נגדכם תלונה במשטרה ו/או לתבוע אתכם לדין. פרטי היו מצורפים בפקס זה כולל ת.ז.
היום הופתעתי לגלות שנציגת שיווק התקשרה אלי לצורך צירופי לחברה.
בשיחה עם אחראי השירות של החברה הוסבר לי כי החברה שמרה את פרטי בתור לקוח עבר.
האם אוכל לתבוע אותם על שיחת ספאם?
האם אוכל תבוע אותם על הפרה של חוק הפרטיות ואי מחיקת פרטי ממאגר המידע?
האם אוכל להגיש תלונה במשטרה על הטרדה מאיימת?
האם אוכל להגיש תביעה יצוגיית? ככפי שאחראי השירות הסביר לי הם מוחקים את מי שמבקש רק ממאגר השיווק ושומרים את פרטיו כלקוח עבר ולאחר 3 חודשים הוא חוזר אל מאגר השיווק.
תודה
שלום,
התשובות לשאלותיך הם כן.
לעניין תביעה ייצוגית, עליך לאתר נפגעים נוספים כדי לצרפם לתביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
בהמשך לשאלתי, שלחתי פקס עם ת.ז לחברה גדולה הם טוענים שמכיוון שלא חתמתי על המסמך הם לא מחקו אותי ממאגר המידע.
האם מסמך עם ת.ז שנשלח לחברה שיש לה את כל פרטי כגוון כתובת ת.ז כרטיס אשראי אינו תקף בהיעדר חתימה?
יש לציין שמעולם לא חתמתי להם על שום מסמך
שלום,
זה נשמע כמו תירוץ גרוע מצידם.
אין צורך בחתימה פיזית אם ביקשת להסיר את עצמך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר