שלום רב,
לאחר חודשים בהם נסחבתי עם מוצר תקול - הסכימו להשיב לי את הכסף בחזרה.
אני מבחינתי לא מוכן לעבור לסדר היום על העניין ומתכוון להשית על אותו בית עסק (אלא אם יגיע איתי לפשרה בעניין) פיצויים על עגמת נפש והן פיצויים לדוגמה לפי חוק הגנת הצרכן.
העניין הוא, שאיני רוצה להצטייר כמי שלא הקטין את נזקו וכיו"ב - ולכן תוהה אם עליי לומר לבית העסק שאפשר לעשות את תהליך ההחזר הכספי והשבת המוצר אך מבלי לוותר על טענות.
מצד שני, חושש שבהסכמה להחזר כספי אני עלול לוותר על טענות נוספות כי "בזה תם העניין" אפילו אם לא אחתום על הסדר בעניין.
תודה מראש.
שלום,
מתנצל. לא הבנתי את שאלתך.
באם בית עסק לא פעל בהתאם לחוק, זה לא רק זכותך אלא חובתך להתלונן עליו לרשויות כדי שיטילו עליו קנסות וכדי שישנה את דרכיו ויפעל כחוק או שיסגר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בית העסק הפר את חוק הגנת הצרכן, התקנות וכן חוק החוזים, חוק המכר ודינים נלווים שחלים על העסקה.
העניין הוא, שבית העסק נעתר לדרישתי להחזר כספי על העסקה - אבל רק אחרי למעלה מחצי שנה של מכתבים רשומים ותכתובות אינסופיות תוך כדי שאני מוכיח שהמוצר פגום ושהדין והפסיקה עמי.
אני לא אוותר על פיצויי עגמת הנפש וכיו"ב כמובן, אבל השאלה היא מה לעשות עם הצעתו של אותו בית עסק להחזר כספי (ללא פיצויים)?
האם אני יכול להסכים לעניין ההחזר הכספי מבלי לוותר על טענותיי לגבי פיצויי עגמת נפש ופיצויים עונשיים? האם בקבלת ההחזר בימ"ש ייראה בי כחסר תו"ל או משהו בסגנון?
תודה רבה.
שלום,
באם תקבל את הצעת בית העסק לא תוכל להגיש תביעה בענין זה בגין עוגמת הנפש ולכן עליך להחליט כיצד לפעול. האם לקבל את הצעת בית העסק ואז לוותר על עוגמת הנפש והנזקים שנגרמו לך או להגיש תביעה בבית המשפט בגין כל מכלול האירועים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר