שלום רב,
אנוכי הזמנתי לפני ימים אחדים מאתר איביי 2 פריטים שעלותם יחד 434 ש"ח ותוספת דמי משלוח מהיר של פדקס הבינלאומית בסך של 54 ש"ח. סהכ מוצר + דמי משלוח ייצא ששילמתי כ 488 ש"ח
הכל טוב ויפה. המוצר הגיע לארץ כעבור ימים אחדים וקיבלתי סמס שמאפשר לי לבחור כיצד ברצוני לאסוף אותו. כעבור יומיים אני מקבלת טלפון מחברת פדקס ישראל ונציגה מטעמם מעדכנת אותי שאני נדרשת להוסיף 165 ש"ח לצורך שחרור החבילה. היא אמרה שזה עמלה עבור דמי אחסון טיפול ובדיקה.
ממש לא מבינה מאיפה נפלה עליי התוספת הזאת! בשום שלב במעמד הרכישה לא עודכנתי בעובדה הזאת שיש 'דמי שחרור' נוספים בארץ ומה גובהם. הרי כבר שילמתי על דמי משלוח למוכר בחו"ל.
הנציגה אמרה שזה מס שמוטל על הזמנת מוצרים שערכם הכולל (עם המשלוח) יוצא מעל 100$ . בדולרים אכן שילמתי 122$ על ההזמנה הזאת, אבל עדיין אף גורם לא עדכן אותי מבעוד מועד בעובדה שתחול עליי עמלת שחרור נוספת. אני רואה בכך עוול צרכני של ממש. זה לא יתכן שאשלם עוד סכום פתאום בשיעור של כמעט 50% מערך המוצר שהזמנתי. פשוט לא משתלם ככה. אם הייתי יודעת לא הייתי מזמינה. שאלתי מדוע לא עדכנו אותי מבעוד מועד כדי שאוכל לקבל החלטות כראוי? אז טענת הנציגה הייתה שלפי החוק מותר להם לא ליידע אותי מראש על עמלות שחרור צפויות אם הסכום של העמלה יהיה נמוך מ 200 שח (כאמור הם מבקשים ממני לשלם להם 165 ש"ח). האם טענה זאת נכונה לפי החוק הצרכני??
אני מבקשת מעו"ד שמבין בחוק לעשות לי סדר בבלאגן הזה בבקשה. האם כל התרחיש הזה תקין? האם מותר להם לגבות ממני עמלת שחרור ברגע האחרון בלי ליידע אותי לפני ביצוע הרכישה שהיא קיימת? זה ממש לא נראה לי תקין.
ברצוני לקבל את החבילה שלי במחיר שכבר שילמתי עבורה בלי שיערימו עליי דרישות תשלום נוספות ללא הצדקה.
נא להסביר לי זכותיי כאן. תודה מראש למשיבים.
שלום,
לא ניתן לגבות סכומים נוספים לאחר העסקה, שהרי מה הטעם בעסקה אם החברה יכולה להוסיף סכומים נוספים כהתאם לרצונה.
עליך לפנות לחברת פדקס ולבדוק את מדיניות החברה ו\או ההסכם עליו חתמת בעניינך. יתכן כי המידע לגבי הגביה הנוספת מצויה שם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שילמתי למוכר בחו"ל עבור דמי משלוח shipping של חברת פדקס. בשום מקום לא הובא לידיעתי שהסניף של החברה בארץ צפוי להוסיף לי תשלום על עמלות טיפול אחזקה ושחרור. גם אם המידע מופיע במסמכי מדיניות החברה מאיפה לי לדעת מידע זה מראש אם איש אינו טורח להציגו בפני?? נציגת פדקס ישראל טענה שעל סכום שנמוך מ 200 שח הם לא מחוייבים לידע אותי בגביות נוספות של עמלות . זה חוסר שקיפות משווע
שלום,
אני מסכים איתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר