היי רציתי לשאול האם כדאי לי לפנות להגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד חברת הוט.
עד ה24.5.15 התגוררתי ברמת השרון והייתי מנויה של חברת הוט. בתאריך האמור עזבתי את הדירה ובמקומי נכנסה דיירת אחרת. אני זוכרת היטב שאני והדיירת ביצענו שיחת ועידה עם חברת הוט בה ביקשתי לנתק את המנוי שלי והדיירת החדשה ביקשה שיחדשו לה את אותו מנוי עם אותם תנאים וממירים (גם הדיירת מעידה שביצענו שיחת ועידה לצורך ניתוק המנוי שלי והעברת המנוי אליה). במקביל באותו תאריך עברתי לדירה בתל אביב והתחברתי שוב לחברת הוט (יש לציין שתחת אותם פרטים ותחת אותו אמצעי תשלום) לפני כשלושה שבועות גיליתי שחברת הוט לא ניתקה את המנוי שהיה לי ברמת השרון ולמעשה המשיכה לחייב אותי במשך שנה וחודשיים כמעט עבור המנוי. ביקשתי לקבל הסברים מדוע לא בוצע ניתוק ותחילה הוט הציגו את זה כטעות אנוש. בהמשך חברת הוט טענה כי כלל לא ביקשתי להתנתק על המנוי ברמת השרון אלא רק ביקשתי מנוי חדש בתא. הדיירת ברמת השרון טוענת שלא שמה לב שהיא לא מחוייבת עבור המנוי להוט. במשך שבועיים התקשרתי לחברה פעמים רבות. נציגי החברה התחמקו והבטיחו שיחזרו מה שכמובן לא קרה עד שפרסמתי פוסט בפייסבוק. לאחר שפירסמתי את הפוסט נציגי חברת הוט חזרו אליי ואחרי ויכוחים רבים הציעו לי היום שיחזירו לי את הכסף שנלקח ממני על המנוי ברמת השרון. יש לציין שחברת הוט עדיין מתנהלת מאחריות וטוענת שהיא עושה את ההחזר כמחווה של שירות טוב ולטענתם הייתי אמורה להתחשבן מול הדיירת ולא מולם כי לא רשום להם שביקשתי להתנתק (מה שכמובן לא נכון). השאלה שלי היא אם לקחת את ההחזר או לתבוע אותם על מה שנעשה פה. על הכסף שנלקח שלא כדין, על השעות שחיכיתי בהמתנה לנציגים, על הבטחות השווא שלא קויימו ועל העובדה שהם מציגים את זה כמחווה של שירות טוב ולא מפצים אותי על מה שקרה כאן. אציין כי לפי דעתי במהלך השנה וחודשיים ששלמתי על החבילה לדעתי נעשו שינויים בחבילה שכן הסכומים בין החודשים שונים ומכאן שאני לא מבינה איך הדיירת יכלה לשנות את החבילה בלי 4 הספרות של כרטיס האשראי שלי.
מה לדעתך עליי לעשות?
תודה רבה
שלום,
בסופו של יום זו החלטה שלך.
אני יכול לציין בפניך כי בהתאם לחוק הגנת הצרכן בנוסף לכל הכספים והפיצויים שמגיעים לך, החוק קובע כי את זכאית לפיצוי של עד 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק ובמקרה והעניין הזה חוזר על עצמו (ואת לא הראשונה שחברת הוט לא מחזירה את כספה) תוכלי להגיש תביעה ולקבל פיצוי ללא הוכחת נזק עד לגובה של 50,000 ש"ח.
אם תישאל דעתי אני ממליץ על הגשת תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר