שלום,
ברשותי אוזניות אלחוטיות שנרכשו לפני פחות משנה. לאחרונה התגלה קלקול ברכיב המיקרופון של האוזניות - אבל בית העסק מסרב לתקן אותן בטענה שנגרם לאוזניות נזק פיזי (מעטפת גומי קרועה במקצת), ושהאחריות אינה חלה במקרה של נזק פיזי (גם אם הנזק אינו הגורם לקלקול אותו אני מבקש לתקן).
להבנתי, לפי תקנות הגנת הצרכן, בית העסק חייב לתקן או להחליף את המוצר - ויכול לדרוש תמורה אך ורק אם הוכיח שהנזק מקורו בפגיעה בזדון או רשלנות, כח עליון, או תיקון בלתי מוסמך.
מאחר שבית העסק לא הוכיח שהנזק נגרם ממקרים מסוג זה (ואפילו לא טוען זאת), עליו לתקן את המוצר ללא תמורה - אפילו אם תעודת האחריות מנוסחת באופן שאינו מתיישב עם התקנה.
האם אני צודק?
תודה,
עדי
שלום,
על החברה לפעול בהתאם לקבוע בחוק (ובתקנות) ואינם יכולים להתנות על החוק באמצעות כללים שלהם ולכן אם יש לך אחריות כדין על החברה לתקן את האוזניות בהתאם לקבוע בתקנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
