שלום,
קניתי מייבש כביסה אשר לאחר כשלושה חודשים לא עבד טוב. פניתי לחברת שירות והיא שלחה טכנאים אשר בדקו את המייבש כמה דקות וטענו שהוא תקין ולא המתינו לסוף פעולת המייבש. פניתי ליבואן, לחברת השירות ולקמעונאי שמכר לי את המוצר. הם התנערו מאחריות. אחת הטענות שלהם היא שהשתמשתי במוצר בעסק ולא לצרכים ביתיים. הטענה לא הועלתה בעבר ואף לא נאמר לי ע"י הקמעונאי שזה רק לצרכים ביתיים. יצויין כי בתעודת אחריות אכן כתוב שזה צריך להיות רק לשימוש ביתי. אני רוצה להגיש תביעה. לא מצאתי ח"פ או מספר עוסק מורשה של החברה שנותנת שירותים. האם היא נחשבת חלק מהיבוארן ואז אני לא תובע אותה או לתבוע גם אותה למרות שאין ח"פ או עוסק מורשה? האם יש אחריות לקמעונאי או שבכל מקרה עדיף לי לתבוע רק את היבואן ושהוא ישבור את הראש מול השאר? תודה. אציין שגם אם אין אחריות מכוח חוק הגנת הצרכן אני יודע שיש אחריות מכוח חוקים אחרים.
שלום,
שאלתך שאלה זו בעבר בכמה פורומים וקיבלת תשובה. אין טעם לחזור על הדברים. התשובה לא תשתנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר