שלום,
לפני כשנתיים וחצי רכשתי ספה לסלון בחברת רהיטים גדולה וידועה. העלות של הספה כ12000ש״ח. האחריות שניתנה על הספה היא לשנה.
לצערי כעבור שנתיים ושלושה חודשים הבד, הריפוד של הספה החל להתקלף כך שהקילוף מתפשט ופוגע בכל הספה. לאחר שיצרתי קשר עם החברה ושלחתי להם תמונות של הנזק נאמר לי שתמה האחריות, לא ניתן לעשות דבר או לשקם את המוצר. הוצע לי לקנות ספה חדשה בהנחה של 50%.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות במקרה זה, האם יש עילה לתביעה? האם יש מקום אליו ניתן לפנות עם תלונה , הרי לא נשמע לי הגיוני שמוצר כל כך יקר מתחיל להתפרק אחרי שנתיים של שימוש.
אודה לכם על היעוץ.
אלכס
שלום אלכסנדר,
כפי שאתה מציג, בהתאם להסכם בינך לבין החנות לא חלה אחריות על החנות מעבר לשנה ולכן לכאורה אין במקרה זה עילה לתביעה (בגין אחריות חוזית).
יחד אם זאת, באם תביא מומחה בתחום שיבחן את הספה ויקבע כי הספה לא הוכנה מהחומרים הנכונים ו\או הספה אינה שווה את סכום הכסף ששילמת עליה ו\או שהבטיחו לך ספה איטלקית וקיבלת סינית (מה שסביר שקרה) בוודאי שאז קמה לך עילה לתביעה בכוח חוקים אחרים של הטעיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר