שלום,
אני מנוי של חברת פנגו ושמתי לב שהם לא שולחים לי קבלה כל חודש.
כשפניתי אליהם טלפונית, ענתה לי נציגה שלהם שהםחברה ירוקה ולכן הם שולחים פעם בחצי שנה. אמרתי להם שילשחו במייל אבל זה לא משנה להם.
האם מותר להם לעשות זאת? אני הרי משלם להם פעם בחודש האם אני לא אמור לקבל קבלה עבור כל תשלום?
תודה
שלום,
בוודאי שאסור. עליך לפנות בעניין זה לרשות המיסים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
כתגובה לבקשתי לשלוח קבלה כל חודש בדואר אלקטרוני מאחר ויוצא ואני משלם להם מדי חודש הם מצטטים את חוק הגנת הצרכן מסעיף 13 ב' לפיו: עוסק מחויב לשלוח לצרכן חשבונית אחת לשישה חודשים לפחות. האם זוהי קביעה חד משמעית?
תודה
זה לשון החוק :
משלוח חשבוניות והודעות תשלום לצרכן (תיקון מס' 22) תשס"ח-2008 (תיקון מס' 33) תשע"ב-2012
13ב. (א) בלי לגרוע מהוראות כל דין, בעסקה מתמשכת שבה מחייב עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב חשבון או לפי הרשאה לחיוב כרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 14ב(ב), ישלח העוסק לצרכן, למענו הרשום אצל העוסק, או בדרך ממוחשבת שהצרכן נתן לה את הסכמתו המפורשת מראש (בסעיף זה – מען), אחת לשישה חודשים לפחות, את פירוט התשלומים ששילם בששת החודשים שחלפו, או העתק מהחשבוניות המתייחסות לתשלומים ששילם הצרכן בתקופה האמורה, הכוללות פירוט התשלומים כאמור, אם לא נשלחו קודם לכן למען הצרכן.
(ב) סעיף קטן (א) לא יחול על עסקה שהתשלום בה קבוע, אחיד ובלתי תלוי בהיקף הצריכה או השימוש, אלא אם כן ביקש הצרכן לקבל למענו את פירוט התשלומים כאמור באותו סעיף קטן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר