היי, לפני פחות משנה רכשתי מכשיר סלולרי ששבק חיים בגלל בעיה ידועה שדרשה החלפת לוח אם במכשיר.
החברה ממנה קניתי את המכשיר, מייבאת אותו בייבוא מקביל (אינה היבואן הרשמי) ומספקת אחריות יצרן בעצמה למכשירים.
כשהגעתי אליהם עם המכשיר התקול הם החזירו אותו לסניף לאחר שטענו שביצוע תיקון תוכנה, עוד בסניף ביחד עם המוכר ראינו שהמכשיר עדיין לא עובד והחזירו אותו למעבדה..
במעבדה אמרו שצריכים להחליף לוח אם וזה יעלה 470 ש"ח, התנגדתי ורק לאחר שהקראתי להם את חוקי הגנת הצרכן וגרמתי להם להבין שאני לא מתכוון לוותר,
הציעו לי את החלופה החינמית של החלפה ללוח אם שמסופק ע"י החברה ממנה קניתי את המכשיר העניין הוא שאין להם כרגע במלאי והם לא יודעים להגיד מתי יגיע..
במשך כל הזמן הזה המכשיר במעבדה כבר 20 ימי עסקים (כשגם תעודת האחריות וגם תקנות הגנת הצרכן אומרות שמותר להם עד 14 ימי עסקים)
השאלה היא האם במידה והם יתקנו את המכשיר אבל באיחור (נאמר אחרי מעל 21 ימי עסקים) האם יש עילה לתביעה קטנה מפני שעדיין לא נגרם נזק כספי.
יש לציין שהחברה גם סיפקה מכשיר חלופי תמורת פיקדון אך כזה שאינו ברמת המכשיר שרכשתי ושמגביל אותי בשימוש ביחס למכשיר שרכשתי.
שלום,
בתיאוריה יש לך עילה לתביעה בעניין זה שהרי החברה הפרה את ההסכם ביניכם.
בפועל, לצערי בתי משפט לתביעות קטנות לא נותנים פיצוי במקרים כאלה וזה כבר תלוי על איזה שופט נופלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר