ביצעתי רכישה של מכשיר בשיחה טלפונית, מחיר המוצר היה X וסוכם בשיחה (המוקלטת) על העסקה ונקבע מועד למשלוח ואישרתי את פרטי העסקה הטלפונית.
לאחר כשעה התקשרה הנציגה ואמרה שטעתה והמחיר הוא X+900 ולא אוכל לקבל את המוצר במחיר שנקבע, החנות מסרבת למכור במחיר שנקבע וטוענת שלא בוצעה כלל עסקה כי לא הוכנסה למחשב, לטעמי בוצעה עסקה כי אישרתי אותה טלפונית. האם יש לי אפשרות לתבוע לפי החוק?
שלום,
כן. בהתאם לחוק הגנת הצרכן אתה זכאי בעניין זה לפיצויים ללא הכוחת נזק של עד 10,000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
לפי איזה סעיף בחוק עלי לתבוע?
או שאני יכול לתבוע לפי החוק להגנת הצרכן (בתביעות קטנות)
סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן ... (ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור.
סעיף 31א(א)(5) לחוק הגנת הצרכן "נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים: (5) ביקש צרכן מעוסק כי יחויב במחיר שהוצג על הטובין, לפי סעיף 17ב(ד), אף אם מחירם בקופה גבוה יותר – והעוסק לא פעל בהתאם לכך".
תודה על התגובות המהירות
עוד שאלה אחרונה להבהרה
כל זאת נכון למרות שמדובר בעסקת מכר מרחוק?
במחיר שהוצג נחשב למחיר שנאמר לי בשיחה?
המחיר בקופה הוא המחיר שהם דרשו לאחר סיכום ואישור העסקה?
שלום,
בהתאם לדברים שתיארת העניין חל על המקרה שלך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר