רכשתי נייד בחנות, עיסקה פרונטלית לפני 10 ימים. הנייד חובר לחשמל כדי להיטען כי אחרת לא ניתן להשתמש בו, קיבלתי אותו עם אחוז סוללה מאוד נמוך מלכתחילה. אחרי רכישתו התברר שהוא מתחמם מהר, הבטריה נגמרת מהר מאוד ובמקביל נטענת לאט. כשצלצלתי לחנות עוד ביום הקניה והלנתי על כך אמרו לי להטעין עד שיגיע ל 100% והבעיה תיפתר. משזה לא קרה הגעתי לחנות בחלוף יומיים על מנת לבטל את העיסקה. המוכר סרב לבטל עיסקה כי מבדיקתו בחנות לא ראה כל בעיה עם הבטריה שנגמרת מהר, נטענת לאט, ועניין החימום נראה לו בגדר סביר.פניתי ליבואן לבדיקה מעמיקה בעצתו של המוכר. עד שיחזור המכשיר מתיקון ייתכן ויסתיימו 14 ימי ביטול העיסקה המוגדרים בחוק. רק אחרי שיחזור המוצר אדע אם נמכר לי מוצר פגום. אגב, המוכר אמר שאם המוצר היה פגום מייד היה מחזיר לי את הכסף אבל כאמור באותו רגע כשבדק את המכשיר לא מצא כל בעיה. בעוד כמה ימים אדע מה נמצא, אם בכלל, בבדיקת המעבדה של היבואן.
במקביל, המוכר הבטיח אחריות של שנתיים של יבואן רשמי, ואף כתב זאת בכתב יד על גבי החשבונית וחתם. אולם, בשיחה עם היבואן הסתבר שהאחריות הינה לשנה בלבד - הטעיה צרכנית.
לאור הנ"ל, האם מותר לי לחרוג מ 14 הימים של ביטול עיסקה אם ארצה לבטלה בטענה של:
1. מוצר פגום (אם יסתבר שנמכר לי מוצר פגום, מידע שאדע רק כשאקבל חזרה את המוצר מתיקון היבואן)
2. הטעייה צרכנית? כאמור, הובטחה אחריות של שנתיים ובפועל האחריות היא של שנה בלבד
האם 14 ימי ביטול עיסקה חלים גם על ששני הנ"ל? או שמא אפשר "לחרוג" מתקופה זו לאור מה שתארתי?
תודה
שלום,
אין כל רלוונטיות ל 14 יום כיוון שאינך מבטל עיסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (שהרי חיברת לחשמל), אלא ביטול העסקה בשל מכשיר פגום.
באם שלחת את המכשיר למעבדה של החברה, אתה יכול להניח שהם ימצאו שהמכשיר תקין. היה עליך למסור את המכשיר למעבדה פרטית כדי לקבל תשובה אוביקטיבית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
מה לגבי הטעיה צרכנית? העובדה שנאמר לי בע"פ ואף נחתם בחותמת חנות + נכתב בכתב יד כי על גבי הקבלה שהאחריות הינה לשנתיים של היבואן הרשמי, אך בבדיקה מול היבואן הרשמי הסתבר כי האחריות הינה לשנה בלבד - האם זה מהווה הטעיה צרכנית וזוהי עילה לביטול עיסקה? אם כן, האם ביטול עיסקה בגלל סיבה זו חייב להיעשות תוך 14 ימים או תוך תקופה אחרת, ארוכה יותר מרגע שגיליתי זאת?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר