שלום רב,
בימים האחרונים חזרתי מארה"ב עם יונייטד. היינו צריכים להמריא בשעה 04:05 והמראנו רק בשעה 23:55. בהתחלה היה עיכוב מכיוון ש-2 אנשי צוות לא הגיעו אז חיכו שיגיע צוות חלופי, אח"כ התחיל לרדת גשם וחיכו שצוות הקרקע יחליף לחליפות גשם מיוחדות, אח"כ עקב עננות כבדה וברקים עצרו את כל הטיסות ואז הדיילים היו צריכים להתחלף כי לפי החוקים יש להם שעות עבודה מסוימות ואם הם היו טסים איתנו הם היו חורגים מהשעות. חיכינו שיגיע צוות חלופי ואז הטייסים היו צריכים להתחלף אז כדי שלא נמתין יותר מידי זמן החליטו להוריד אותנו עם כל הציוד שלנו מהמטוס, נתנו לכל אחד מאיתנו שובר של 10$ למזון ושתיה ואמרו שהטיסה תצא בשעה 21:30 אח"כ זה השתנה לשעה 22:30 ואז אנשים התחילו להתעצבן ודרשו לדעת את הזכויות וקיבלנו מהם טופס שמסביר שאנו זכאים לפיצוי. ובנוסף לכל, הטיסה שוב השתנתה לשעה 23:30 מכיוון שחיכו לצוות אחר שצריך להגיע מניו יורק. בשורה התחתונה הטיסה יצאה קרוב לשעה 00:00. במקום לנחות בישראל בשעה 08:25 נחתנו בשעה 16:50.
האם כדאי לתבוע את חברת הנסיעות או לפנות אליהם דרך האתר שלהם ולקבל את הפיצוי שהם מציעים?
שלום,
בהתאם לחוק, תחילה עליך לפנות אל החברה כדי לקבל את הפיצוי הקבוע בחוק (זהו חוק סטטוטורי). רק במידה והחברה לא תסכים לפצות בהתאם לקבוע בחוק, תוכל להגיש תביעה בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על המענה המהיר, אך יש לי שאלה נוספת, איך אדע שהפיצוי שחברת הנסיעות תציע לי היא עפ"י חוק?
איפה כתוב החוק לפיצוי עיכובים?
שלום,
הכל כתוב בחוק. האם עיינת בו ?
אם מדובר מדף שקיבלנו בשדה התעופה מחברת התעופה אז כן עיינתי בו.
אם מדובר בחוק אחר אז לא כי אני לא יודעת על איזה חוק מדובר.
החוק הרלוונטי לעניינך : חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר