שלום, הייתי מעוניינת לדעת האם על פי חוק מגיע לי החזר כספי עבור המקרה הבא: רכשתי כרטיס טיסה זוגי לברצלונה בין התאריכים 18.4-22.4, עלינו על הטיסה החזיקו אותנו שעתיים באוויר והחזירו אותנו לארץ בחזרה, כמובן שלטיול המתכונן לא יצאתי(חבר שלי נאלץ להציע לי נישואין בשדה התעופה במקום בחו"ל) כאשר ביקשתי את כספי חזרה מאשת טורס אשר מהם רכשתי את הכרטיסים ענו לי במחלקת פניות הציבור שזה לא מעניינם. מה החוק אומר על זה? אני אשמח לתשובה.
לילה טוב,
בחוק בא לידי ביטוי עקרון הצדק לפיו על כל צד לשלם את ההוצאות הסבירות שהוצאו לשם קיום החוזה ולהשיב את יתרת הכספים.
החוק קובע כי במקרים בהם לא ניתן לקיים את החוזה כתוצאה מאירוע מסכל, נתונה לבית המשפט הסמכות לקבוע כיצד לחלק את הנזק בין הצדדים לעסקה. על ביהמ"ש להחליט האם יש להשיב כספים, למי ובאיזה סכום.
ממליצה לפנות תחילה ישירות אל החברה ולבקש בכתב השבה של הכספים. לרוב ניתן להגיע להסכמות בדבר השבה חלקית או מלאה, גם מבלי לפנות לערכאות.
באם לא יהיה מנוס יש לפנות להליך משפטי שיכריע בעניין זה.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר