בסוף פברואר חתמתי על חוזה בחברה סלולארית מבלי שנתנו לי את הפרטים המלאים של העסקה ('השמיטו' חיוב נוסף של 90 ש"ח בחודש). כאשר גיליתי את הטעות בחיוב האשראי חודש לאחר מכן, התקשרתי מייד וניסיתי לטפל בעניין.
מאז תחילת אפריל החברה מטרטרת אותי, מנהלים אמורים ליצור איתי קשר ולא מתקשרים, כל שבוע אני מתקשרת שוב לשירות לקוחות ומתחילה את הטיפול מחדש אצל נציג אבל זה תמיד נעצר באמצע כי סכום החיוב גדול מדי בשביל שנציגים יטפלו בו, והמנהלים לא חוזרים אליי.
בנתיים ממשיכים לרדת החיובים המיותרים.
לפני שבוע ויומיים שלחתי מכתב רשום של התלונה (ועותק נוסף בפקס) ללשכת מנכ"ל החברה, וכיתבתי גם את משרד התקשורת ונציב תלונות הציבור.
טרם קיבלתי מהם תגובה כלשהי. אני מחכה, ובנתיים הכסף נעלם...
אני מעוניינת לעצור את תשלומי הויזה בסוף החשבונית הנוכחית ע"מ להפסיק את הגניבה, כיוון שהם מונעים ממני לטפל בעניין.
שאלתי - כיצד והאם אני יכולה לעשות דבר כזה? נאמר לי שעליי לשלוח פקס שדורש תגובה תוך פרק זמן מסויים והצהרה על עצירת התשלומים במידה ולא אקבל תגובה.
תוכלו לאשר? להסביר? מה פרק הזמן שעליי לתת? האם אני חשופה לתביעות מצידם במידה ואעשה זאת?
המון המון המון תודה@!!!!
התשלום הנוסף הוא בגין חיובים על מכשיר מהחוזה הקודם, אותו סיימתי כשנכנסתי לחוזה החדש. במעמד החתימה שאלתי כמה פעמים 'כמה יעלה לסיים את ההתחייבויות' וענו לי 200 שח. כששאלתי 'כמה אשלם לחברה בחודש לאחר החתימה' הוא ענה '180 שח' = רק את סכום החוזה החדש (ללא התשלומים הקודמים).
בקיצור הסתיר ממני לאורך כל השיחה את התשלום הנוסף...
לפי הנתונים שנתן לי חתמתי על העסקה.
לצערי זה היה בדוכן שירות ולכן אין הקלטה.
לאורך הטיפול היתה מנהלת אחת שאכן חזרה אליי, אך הטיפול שלה הסתיים כיוון שהחיוב הנוסף מסתכם ב 2,200 ש"ח והזיכוי שהציעה היה 1300 שח בלבד (נשארו 900 ש"ח, ואני סטודנטית, אין לי אפשרות להוציא כזה סכום ועוד על טעות שאינה שלי)
בחוזה אכן כתוב שחתימה על חוזה חדש משאירה חיובים סלולאריים קודמים, אבל בדיוק בשביל זה שאלתי את הנציג כמה יעלה לי לסגור את החיובים הקודמים וכמה אני אשלם כל חודש....
ושוב המון תודה על התגובה :)
שלום רב,
כעיקרון, את רשאית לבטל את העסקה עקב הטעיה. ואולם, מאחר שההטעיה היתה בעל פה אין לך ראיות לכך שהוטעית כך שבאם החברה תתנגד לביטול והעניין יתגלגל לבימ"ש עליך לקחת בחשבון שהצלחת תביעתך מותנית ביכולתך לשכנע את ביהמ"ש בצדקת גרסתך.
היה וביהמ"ש לא ישתכנע בכך, הוא עלול לחייב אותך לשאת בעסקה ואף לפסוק נגדך הוצאות משפט.
באם, למרות זאת, אתה מעוניינת לעמוד על טענתך, כדאי להודיע על הביטול לאלתר וללא דיחוי.
המתיני עוד מספר ימים בודדים לתגובתם לאור מכתבך האחרון ואם ניסיון זה לא יישא פרי שלחי מכתב כאמור לעיל.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
החברה מסכימה על מה שנאמר במהלך החתימה על העסקה (כפי שציינתי בהודעה הקודמת) ועם זאת טוענת ש'התחייבות' אינה כוללת 'תשלומים על המכשיר' ולכן הנציג לא ציין זאת כששאלתי 'כמה יעלה לסיים את ההתחייבויות שלי לחברה עד כה'. החברה טוענת שזו אחריותי לשאול ספציפית לגבי תשלומים על המכשיר...
לפי הבנתי עיקר הוויכוח ביני ובין נציגי החברה הוא על נטל האחריות - האם הנציג טעה כשלא הסביר לי נכון, או שאני טעיתי כיוון שלא שאלתי נכון...
האם יש לביהמ"ש עמדה עקרונית בנושאים מסוג זה?
ושוב תודה רבה על התגובה המהירה :)
לילה טוב,
בימ"ש בוחן כל מקרה לפי נסיבותיו ולפיכך אני מתקשה לתת לך תשובה חד-משמעית.
אין חולק שעל החברה מוטלת האחריות להבהיר את תנאי העסקה והיא מחוייבת בגילוי נאות כלפי הלקוח.
נסה ללכת בכיוון זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר