שלום,
החלטתי לגשת לבית המשפט לתביעות קטנות ולתבוע את קבלן הדלתות שעשה אצלי את העבודה בבית שבניתי (דלת חוץ ודלתות פנים), עקב אי השלמת העבודה ואיחור גדול בזמנים.
אספתי את הראיות ,כתבתי כתב תביעה מסודר, והגשתי תביעה (בקרית גת), בסך של כ30,000 ₪ (סה"כ ערך העבודה כ50,000 ₪). קיבלתי תאריך למשפט בספטמבר 2010.
הנושא הוא כזה: תחת סעיף הנתבע כתבתי את שמו הפרטי של הקבלן,תחת סעיף הכתובת כתבתי את כתובת מקום העסק שלו, ותחת סעיף מקום ביצוע העבודה כתבתי בטעות את שם העסק שלו,כולל מספר העוסק המורשה שלו והכתובת. בינתיים, קיבלתי מכתב מבית המשפט שניסו לשלוח את צו בית המשפט לכתובת שמסרתי, והמכתב חזר, ועלי להעביר להם כתובת חלופית. ניגשתי לכתובת המקורית, ואכן ראיתי שהעסק נסגר או הועבר. בדיעבד, נזכרתי שיש לי גם צ'ק בטחון אישי של הקבלן (שלא הוכנס לראיות ששלחתי כחלק מהתיק), ועליו רשום שמו הפרטי (ומספר ת.ז.), שם השותף שלו (ומספר ת.ז. שלו), ושם העסק שלהם (ומספר ע.מ.). ההמחאה היא בסך כ24,000 ₪, ועליה רשום "צ'ק בטחון" (זה היה הסיכום עם הקבלן על מנת שאשלם לו מקדמות).
כעת אני מתלבט מה לעשות: האם להסתפק בלמסור את כתובתו הפרטית של הקבלן (שאני יודע אותה, אני יודע איפה הוא גר), או לשנות את שם הנתבע לשם בית העסק ו/או הקבלן ו/או השותף שלו (ולמסור את הכתובות הפרטיות של שניהם שאני יודע). האם מותר לי בכלל לתבוע אותם באופן אישי? מה עלי לעשות?
תודה,
רפי
בוקר טוב,
ניתן להגיש בקשה מסודרת לביהמ"ש לתיקון כתב התביעה בדרך של תיקון הנתבעים ופרטיהם. אם הם אינם מאוגדים כחברה בע"מ אזי ניתן לתבוע אותם אישית.
לעניין שיק הבטחון, ממליצה לפנות לעו"ד לייעוץ משפטי לעניין נקיטה בהליכים משפטיים לפרעונו.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר