לפני כמה זמן נאבד לי הפאלפון וחלטתי לקנות חדש. חיפשתי מודעות ביד-2 ומצאתי מישהו שרצה למכור לי מכשיר.
אחרי שנפגשנו, הבנתי שהמכשיר לא תומך בכרטיס סים של הרשת שאני נמצאת בה, והבן אדם הציע לי פאלפון שונה. הסכמתי, קניתי אותו ומאוחר יותר גיליתי שהטלפון הזה שייך למישהו שאני מכירה. כל הסמסים, כל התמונות והשירים נשארו שם- ואחרי בירורים הבנתי שהטלפון הזה נגנב מבן אדם שאני מכירה.
השאלה, מה אני עושה?
להגיש עליו תלונה? או לדבר איתו ביפה ולהגיד לו שאם לא יחזיר לי את הכסף של העלות (ועוגמת הנפש)- אז אני אפנה למשטרה?
ואם אני אגיש עליו תלונה, מה יהיה הרווח שלי וההפסד של המוכר?
אני מתחת לגיל 18.
שלום רב,
מאחר והינך מעלה שאלה שלתשובותיה עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת עבורך אני ממליצה בחום לפנות להוריך ו/או למבוגר אחראי אחר ולשתף אותו.
בקצרה אומר שעליך להגיש תלונה כנגד אותו אדם במשטרה, ולהשיב להם את המכשיר (מאחר והוא מהווה ראייה). עליך לעשות זאת בהקדם ולא אתה עשוי למצוא עצמך נחשד ועומד לדין בגין החזקת רכוש גנוב !!! תוכל להפוך מקורבן לחשוב בביצוע עבירה פלילית אם לא תפעל בהקדם !!!
לעניין הגנב שמכר לך, תוכל להגיש תביעה כנגדו בבית משפט להשבת כספך בגין הנסיבות כאמור.
פנה לקבל ייעוץ משפטי בהקדם !!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
ההורים שלא לא יתחילו להתעסק עם זה..
מאחר וההשלכות של המצב בו אתה נמצא כעת אני ממליצה בחום לערב את הוריך ו/או מבוגר אחר שיסייעו לך לצאת מהסבך מבלי להגדיל את הנזק שכבר נגרם לך.
אין מנוס.
לחילופין תוכל למצוא באתר כאן אינדקס עורכי דין לפי התמחות ואזור מגורים ולפנות לשנים שלושה לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי במידת הצורך.
צר לי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר