שלום לעורך דין,
יש לי שאלה ...
עשיתי מנוי לחדר כושר ב 01.01.2010 עד עכשיו כמעט ולא נגשתי לחדר כושר ( אבל זה מנסיבות אישיות)
נכון לרגע זה ,בעקבות כאבים בכף הרגל פניתי לאורטופד שהמליץ להפסיק אימונים לפחות לחצי שנה.
אם זה נגשתי לחדר כושר - לצורך ביטול מנוי - יש לי אותו עוד ל 7 חודשים וזה 1750 ש"ח.מנהל הסניף בהתייעצות עם מדריך כושר החליט שזאת לא הסיבה לביטול ומנוי כי אני יכולה להשתמש בבריכה .עניתי לו שתמורת סכום שאני משלמת עבור החדר כושר ואני יכולה להשתמש רק בבריכה - זה סכום מוגזם.
הייתי אפילו מוכנה לשלם 350 ש"ח דמי ביטול - אך גם זה לא אופשר.
מה אני יכולה לעשות בכדי בכל זאת לבטל את המנוי?
תודה אל התשובה
ויקטוריה
בוקר טוב,
ממליצה לפנות בכתב אל הנהלת המכון ולדרוש את ביטול המנוי לאור מצבך הרפואי. למכתב זה צרפי את חוות הדעת הרפואית שקיבלת בעניין.
לידיעתך, אם בהסכם שהינך חתומה בוודאי עם המכון קיים תנאי הכובל אותך עד לתום תקופת החוזה – ללא אפשרות לסיים את ההתקשרות מכל סיבה שהיא – אזי עסקינן בתנאי מקפח על פניו. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בבקשה להפסיק את המנוי מסיבות בריאותיות.
אם אכן נמנע מימך להמשיך את חברותך במכון כושר ולהשתמש במתקניו באופן סדיר – בשל מגבלה רפואית והדבר אף אומת בחוות דעת רפואית – יש לראות בכך חוסר אפשרות להמשיך לקיים את ההתקשרות. זאת, מבלי שיוכלו הבעלים של מכון הכושר להמשיך ולדרוש את אכיפת החוזה או לתבוע פיצויים בגין הפרתו.
יתר על כן, החוק קובע כי מי שנפגע מהפרת חוזה (במקרה שלנו: מכון הכושר), אינו יכול לדרוש לקיים את החוזה, כאשר הוא אינו בר ביצוע, או שאכיפתו בלתי מוצדקת בנסיבות העניין.
בנסיבות שלך ניתן אישור רפואי המעיד על מגבלה רפואית המונעת מימך להתעמל במכון הכושר במשך תקופה ארוכה, ולהשתמש במתקניו באופן סדיר.
באם המכון יעמוד על סירובו יש לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר