למנהלי הפורום שלום רב.
הנני חושד כי נפלתי קורבן למכניזם הרמאות המתוכנן בצורה אלגנטית ופשוטה. תרשו לי להתחיל מתיאור הנסיבות הרלוונטיות.
עקב סתימה במקלחת הזמנתי אינסטלטור, אשר הגדיר אותה כסתימה מורכבת ודרש על העבודה שביצע תשלום של 790 ש"ח. אחרי כשעה שוב הופיעה לי סתימה - מייד התקשרתי לאותו בית העסק ודרשתי לטפל בסתימה בהתאם לאחריות שקיבלתי. האינסטלטור חזר, ביצע פתיחת הסתימה, אך דרש 450 ש"ח נוספים, בטענה כי הפעם טיפל בצינור אחר (כמיטב ידיעתי, אכן קיימות שתי צינורות במערכת הביוב שלנו). קיבלתי ממנו פתק עם כתב ידני שעליו צוינו: תאריך, פירוט העבודות, תשלומים שהתקבלו, משך תקופת האחריות ופרטי בית העסק (שם ומס' טלפון). כשלוש שעת לאחר מכן הופיעה לי סתימה בפעם השלישית. התקשרתי לבית העסק פעמיים בניסיון להזמין אותו האינסטלטור - הם הבטיחו לחזור אליי, אך לא עשו זאת.
אני מניח שבמהלך ביקורו השלישי אינסטלטור יגיד, כי אמנם טיפל בכל מה שרשום על הפתק שקיבלתי ממנו, אך יש בעייה נוספת - למשל, סתימה כלל-מערכתית שאותה, כידוע, ניתן לפתור רק באמצעות המשאבה על בסיס משאית - וצריך לשלם עוד ועוד ועוד...
ובכן,
1. ראשית, אני מבקש להפנות אותי לגורם מקצועי שיוכל לתת לי ייעוץ מפשטי מפורט בנוגע לכל השאלות הקשורות לסיפור הנ"ל;
2. שאלה משפטית חשובה לקראת הביקור השלישי - המשוער - של האינסטלטור הנ"ל: האם או באילו מקרים אני, כלקוח, חייב - על פי החוק - לשלם על מתן השירות שהתוכן והעלות של זה האחרון לא סוכמו איתי מראש?
בכבוד רב,
איגור
לילה טוב,
סיפורך עשוי להיות צירוף מקרים נדיר או אפיזודה בדיונית ובלתי נתפסת.
כך או אחרת, ממליצה בפעם הבאה לקבל חוות דעת טרם התיקון ולוודא שהוא במסגרת האחריות שניתנה לך.
ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי לאו דווקא משפטי בהזמנת שרברב מומחה אחר שייתן דעתו על שאירע ועל שנדרשת לשלם.
בהתאם לקבלת חוו"ד אם יהא צורך ניתן לפנות לעו"ד העוסק בדיני צרכנות לקבלת ייעוץ משפטי וייצוג.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום ותודה על התגובה.
כתוצאה מביקורו השלישי של האינסטלטור התברר, כי סיבת הסתימה במערכת הביוב המשותפת היא החסימה הבלתי-חוקית שביצע שכן במקלחת הסמוכה (משמעות המעשה אינה ברורה לי). לאור סירובו המוחלט להסיר את החסימה והאיום בהריגה שהתקבל ממנו (אגב, ברצוני להדגיש כי אין שום דבר "בדיוני" במה שאני מספר: זאת סך הכל המציאות שאנו חיים בה - ביחד כל מיני אנשים בלתי-שפויים) התקשרנו יחד עם האינסטלטור למשטרה, אך בסוף ויתרנו על הצעתם המפורשת לשלוח ניידת ולהביא את השכן למעצר. העניין סודר בהתערבותו של בעל הנכס.
כך או אחרת, איבדתי 850 ש"ח (את שאר ההוצאת יכסה בעל הנכס) והגעתי למסקנה כי אי-ידיעת החוק עלולה לעלות ביוקר.
אודה לך אם תוכלי להפנות אותי באופן יותר ספציפי לגורמים המשפטיים שיוכלו לתת ייעוץ כן בתחום הצרכנות וכן בעניין העימותים הפוטנציאליים עם השכן הדפקטיבי. בתור אזרח ובן אדם, הנני רואה כחובתי המוסרית את הגיוס - או, לפחות, הכנה מראש - של כל האמצעיים החוקיים הנגישים לי במטרת המאבק עם צורות ההתנהגות הבלתי-הולמת למיניהן.
שלום רב,
אכן ניכר שחייך צבועים בצבעים עזים ואני שמחה שהינך עושה מאמץ מחד לדעת ולהגן על זכויותיך ומאידך לשמור על שכנות טובה ורגועה.
ניתן לרכוש שעת ייעוץ אצל עו"ד העוסק בדיני צרכנות לקבלת חוו"ד משפטית.
אני סבורה שעו"ד טוב יספק את רצונך.
מאחלת לך רק טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר