שלום לעו"ד עידית פוליבודה
בבנין המגורים שבו אני בעלת דירה, יש התנהלות אבסורדית וכפייתית של ועד הבית שדורש תשלומים עתידיים של 40% ויותר מידי חודש בעבור קופות חיסכון של: סיוד חדר מדרגות דבר שיתבצע אולי עוד 5 שנים וזיפות הגג דבר שיתבצע עוד 8 שנים וכו'..
במשך שנים הוא אוסף כספים מכל דיירי הבנין שמקצתם מגיעים לאסיפה שנתית ומצביעים עבור הסכומים שהוא מציג.
מעולם לא ראיתי הצעות מחיר או חשבוניות או אפילו יתרות בנק או מספרו. אני הודעתי בשנה שעברה שאני מסרבת לשלם מעבר לתשלומים נדרשים שוטפים. הוא פנה לתרבות הדיור והם כתבו שזה קביל בעיניהם.
האם זה תקין לדרוש תשלומים עתידיים כאלו? מה עלי לעשות?
אני מודה לך מאוד על תשובתך
בוקר טוב,
ראשית אני ממליצה לך להפנות את שאלתך גם לפורום דיני מקרקעין בתים משותפים.
לגופו של עניין נראה לי לא סביר שבמשך כל כך הרבה שנים ועד הבית גובה כספים רבים אך בפועל אין תוכנית יעד ו/או הצדקה לגבייה זו.
ממליצה לדרוש כינוס אסיפת דיירים ולדרוש מנציג הועד תאריך יעד לביצוע הסיוד. יש לתחום את המועד לזמן סביר.
לחילופין ניתן להצביע באסיפה ולהחליט שכל בעל דירה יכול להחליט האם להפריש ולשלם כעת תשלום עתידי או אם וכאשר יגיע רגע הסיוד ישלים את חלקו כמתבקש.
דרשו גם שקיפות מלאה לעניין הכספים שנגבים ביתר - לאן הם הולכים, כמה כסף כבר יש בקופה וכד'.
בנוסף בדקי שההחלטה בדבר גביית הסכומים העתידיים נעשתה כדין (ראי פרוטוקול הועד).
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר