שלום רב
לפני כ10 חודשים רכשנו מזגן מתוצרת LG 2.5 כ"ס מהדגם החדיש והמתקדם ביותר (דרך וואלה שופס אתר אינטרנט מכירות) ולצורך כך שילמנו סכום לא קטן וגבוה מהמקובל בשוק למזגנים מקבילים.
אציין כי ההתקנה נעשתה ע,י מתקין מזגנים מורשה.החל מיום הקנייה לא מפסיקות התקלות במזגן.בביתי ביקרו כבר 3 טכנאים שונים.וזאת עקב בעיה החוזרת על עצמה (המזגן מזיל מים לתוך הבית).בפעם האחרונה ביקשתי ממחלקת השירות שיפנו אותי למנהל השירות ודרשתי החלפת מזגן למזגן חדש.החברה סירבה בתוקף וזאת למרות שהטכנאי שביקר בביתי בפעם השניה טען כי אם ייקרא שוב לתיקון תקלה ימליץ על החלפת המזגן.הטכנאי הגיע שוב לתיקון ולמרות זאת סירבו להחליף את המזגן.בימים אלו קראתי שוב למחלקת השירות עקב חזרה של התקלה ושוב נזילת מים לתוך הבית.
אציין גם כי לאחר ביקור הטכנאי האחרון גיליתי גם כי קיים שבר בחלקו העליון של המזגן (שיכל להיגרם רק ע"י הטכנאי מאחר והוא היחיד שנגע במזגן).
מה לעשות?האם לדרוש שוב החלפת המזגן לפני פקיעת האחריות???(בעוד כחודש וחצי) או שמא פשוט "לאכול" את הגלולה המרה ולהשלים עם תיקונים על חשבוני לאחר פקיעת האחריות???
האם אני יכול לתבוע את אתר האינטרנט דרכו נקנה המוצר במקביל לתביעה של מחלקת השירות של החברה???האם אני יכול בכלל לתבוע במקרה כזה בבית דין לתביעות קטנות?ומה הסיכוי שאזכה למזגן חדש (כולל פירוק והתקנה)?
ערב טוב,
ממליצה לפנות בכתב אל החברה האחראית המספקת את האחריות ולתאר בפניה את השתלשלות העניינים בדיוק כפי שעשית כאן בפנייתך.
תאר את השבר שראית והדגש את אחריותה הבלעדית לתקלות החוזרות ונשנות.
לא יעלה על הדעת שלאחר תקופה כה קצרה מרכישת המזגן ישנן בעיות ותקלות רבות.
דרוש את החלפת המזגן לרבות פירוקו והרכבת מזגן חדש ותקין אחר.
ציין שהעתק ממכתבך מועבר למועצה הישראלית לצרכנות ובפועל אכן שלח להם העתק והגש תלונה.
עשה זאת לאלתר ללא דיחוי. שלח הן בפקס והן בדואר רשום בטרם מסתיימת תקופת האחריות.
באם לא תצלח דרכך ממליצה לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר