שלום
היו ברשותי אופניים חשמליות שקיבלתי מתנה במצב לא מצוין אבל תקינות חוץ מבטריה שהיתה כבר חלשה.
החלטתי להחליף לאופניים חדשות יותר אבל עדיין יד 2 (צורך כלכלי)
פניתי לחנות אופניים ברחוב שלי מתוך היכרות איתם, סמכתי עליהם ורכשתי מהם אופניים יד 2 "חדשות יותר" מהסוג שהיה ברשותי.
את השלדה של האופניים שלי ביקשתי שישמרו ולא יזרקו ובהזדמנות נוספת אף ביקשתי אותה בחזרה על מנת לשמור ואולי לשפץ לתת למישהו אחר. התשובה היתה שזה במחסן ולא בחנות.
עדכנתי מהתחלה שאני על תקציב מוגבל ונקבתי בסכום.
בשום שלב לא הוצע לי פשוט לשדרג את המוצר הקיים ולהחליף בטריה או גלגלים כדי לשפר את הקיים ולחסוך עלויות.
בדיעבד, הבטריה של האופניים "החדשות" לא תקינה ואינה נטענת באופן תקין כיון שהפיוז זז מהנסיעה (הוסבר לי ע"י המוכר) שפתח סידר את הפיוז ונטענה תקין אך שוב לאחר מספר ימים חזרה הבעיה.
בנוסף, את השלדה של האופניים שלי הם שיפצו, שמו בטריה אחרת ומוכרים אותם כיד שניה ללא אישור שלי וללא ידיעתי וללא אפשרות להעביר את סכום המכירה אליי בטענה שהרבה משאירים אצלם שלדות והם משפצים ומוכרים.
כשביקשתי חזרה את השלדה טענו שלא ביקשתי והם רוצים שאשלם על זמן העבודה. (סכום משמעותי)
לא מסכימים להחזיר את המוצר שאני רכשתי כי "הם כבר העבירו את הכסף למוכר " .
רוצה לדעת האם בעסקת יד 2 קיימת לי הזכות לבקש ביטול עסקה וזיכוי מלא עקב מוצר פגום או באפשרותי לדרוש מוצר חלופי באותו הסכום .
האם אני זכאית לדרוש חזרה את האופניים הקודמות ויורידו את הסכום שדורשים על השיפוץ מהסכום של זיכוי העסקה
תודה
שלום,
בהתאם למתואר מכרת את האופניים לחנות ועל כן החנות רשאית לעשות עם האופניים שמכרת לה מה שהיא רוצה.
בהתאם למתואר אין לך שום זכות תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר