שלום.
לבעלי יש 10 פלאפונים של חברת פלאפון - של בית העסק על שמו.
לפני כמה חודשים חזרה ההוראת קבע שלו מהבנק וכדי לסדר אותה ביקשו ממנו באופן שמני(לכמה שעות!) מספר ויזה . באותו יום כבר הסתדרה הבעיה עם הבנק ובעלי נתן הוראה לחזור לחיוב של ההוראת קבע.
החברה לא ביטלה את אופן החיוב החד פעמי של הויזה וחייבה את הויזה שלי (היא על שמי בלבד) בסך של כ 5000 ש"ח.
אין צורך לתאר את עוגמת הנפש הרבה שלי, הכרטיס שלי נחסם עקב חריגה מהמסגרת ונאלצתי להסתדר שבוע וחצי בלי ויזה (עד לתאריך החיוב) ואח"כ גם עוד שבוע של החלפת כרטיס חדש כדי לא לקחת סיכון שישתמשו במספר הויזה שלי שוב. כמובן שהדבר דרש המון ימים של טיפול,טלפונים לויזה,וטלפונים לפלאפון עד שכיום כמעט בוטלו כל העסקאות(אחרי ששולמו במזומן) ועדיין יש לי בפירוט החיובים בויזה כל חודש עסקאות בשווי 3500 ש"ח על "ברור עסקה".
האם אני יכולה לתבוע את חברת פלאפון על עוגמת הנפש הזו? ואיך עלי להגיש תביעה?
כמו כן רציתי לדעת אם יש על מה לתבוע את הויזה על כך שאישרו חריגה בסכום כזה של 4000 מהמסגרת שלי לידע אותי על כך??
שלום אורטל,
בנוגע לחברת פלאפון- ראשית עליך לברר עם בעלך האם הוא הבין בשיחתו עם נציג השירות כי מסירת כרטיס הויזה הינה לתקופה קצרה עד שיסדרו את נושא הוראת הקבע. במידה וכך חשב, עליך לברר האם קיימות אסמכתאות לבקשתו של בעלך לשוב להוראת הקבע (אפילו אם הוא זוכר את שם המטפל במוקד שירות).
לא ברור מהכתוב על אילו חודשים קיבלת דרישת תשלום בסך 3500 ₪ כברור עיסקה. אני מבין כי השימוש בכרטיס הויזה נפסק כיוון שהחלפת כרטיס.
מומלץ לכתוב מכתב למחלקת פניות הציבור של חברת פלאפון ובו לתאר את השתלשלות העניינים; את העובדה שבעלך ביקש להחזיר את הוראת הקבע מיידית לאחר שסודרה בבנק ולמרות זאת סכומים גדולים ירדו מחשבון הויזה שלך ויצרו תסבוכת כלכלית עבורכם.כמו כן ציינו את דרישתכם לפיצוי. נסו ככל האפשר לגבות את הכתוב באסמכתאות.
בנוגע לויזה- העובדה שחברת ויזה אישרה תשלום סכום גדול ללא אישורך מאפשרת לך לפנות בתלונה אל החברה, צייני במכתבך כי אישור הסכום ללא ידיעתך, יצר תסבוכת כלכלית עבורכם, בנוסף צייני את סכום הפיצוי בו את מעוניינת.
במידה ותשובות החברות לא יספקו אתכם, ביכולתכם לברר את זכויותיכם המשפטיות
מקווה שתשובתי היתה לך לעזר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר