שלום,
לפני 5 חודשים החלטתי שאני מתנתק מחברת אורנג'. ברשותי 2 מכשירים בהתחייבות לעוד שנה אז מבירור שעשיתי הודיעו לי שבאם אני מתנתק יהיה עליי לשלם (2050 ש"ח בערך לא מדוייק) זה ההפרש של סכום ההתחייבות עבור התוכנית ועבור המכשירים.
לאחר כחודש וחצי עד חודשיים עשיתי את הניתוק בידיעה שיש לי לשלם חוב עבור הניתוק אבל היות והשתמשתי עוד למעלה מחודש+ מן הסתם דמי התוכנית + פלאפון יירד מהסכום שהם נקבו לי עד 100-150 ש"ח לערך דהיינו יהיה עליי לשלם מתחת ל2000 ש"ח.
להפתעתי קיבלתי מכתב שיש לי לשלם 2801 ש"ח!
פניתי אליהם והם אמרו לי שאכן ישנה טעות ומגיע לי זיכוי של 905 ש"ח.
כל העת בקשתי שיטפלו מהר ככל האפשר להוריד מהסכום את הזיכוי שאכן מגיע לי טרם יגיע מועד החיוב אבל הם תמיד עונים בחיוב אבל למעשה רק מצפצפים!
מועד החיוב הגיע וגבו ממני 2801!
פניתי מיידית לחברת האשראי וחתמתי על הצהרת הכחשה וזיכו אותי על הסכום שהצהרתי,
חברת אורנ'ג אישרה את זה ואמרו שמגיע לי עוד 411 נוסף על 905.
(אבל לא עבר כמה ימים והם טענו שרק 411 מגיע לי ולא שני הסכומים)
כעת הם שולחים לי מכתב שאני חייב לשלם להם חוב של 2389ש"ח היות וחברת האשראי שלי לא שילמה להם את החוב שלי.
חברת האשראי שלי פנתה אליהם ובקשה לשוחח והם לא מעוניים לשמוע אותם רק אותי, גם לא בשיחת ועידה.
חברת האשראי שלי טוענת שהם העבירו את החיוב שלי על סך 2801 ואח"כ זיכו אותי על חלק מהסכום ולמעשה הם העבירו לחברת אורנ'ג את מלוא התשלום - במקביל חברת אורנ'ג מתנערת ואומרתי לא קיבלנו שום תשלום ומגיע לנו 2389.
מה עליי לעשות?
תודה מראש.
מנחם שלום
נראה שמדובר בתסבוכת מצערת.
אני ממליץ לכתוב מכתב באופן מיידי לחברת אורנג' אשר יחולק לשני חלקים:
תחילה ביכולתך לטעון טענותיך בנוגע לסכום הכסף- ביכולתך לציין כי הובטח לך מספר פעמים על ידי נציגי השירות של החברה כי סכום של 905 ₪ יקוזז מהסכום אותו אתה נדרש לשלם בעבור ניתוק, אולם בפועל חברת אורנג' התנערה מהבטחתה לזכותך ע"ס 905 ₪ ואישרה זיכוי ע"ס 411 ₪ בלבד בעבור חובך. עקב כך, סכום החוב עומד על 2389 ₪.
לאור העובדה שהוטעת על ידי נציגי החברה, ביכולתך לבקש פיצוי/זיכוי בעבור ההפרש בין הזיכוי שהובטח לך לבין הזיכוי שקוזז בפועל.
בנוגע למחלוקת בין חברת האשראי לבין חברת אורנג'- צור קשר עם חברת האשראי וברר מה הסכום המדויק שהעבירה לחברת אורנג' והאם הוא מכסה את חובך. בקש אישור רשמי בכתב כי הסכום בעבור החוב הועבר ושולם. במידה והסכום שולם, ציין זאת במכתבך וצרף את האישור של חברת האשראי.
במידה ותגובתה של חברת אורנג' אינה לרוחך, ביכולתך לפנות לייעוץ משפטי כדי לבחון את זכויותיך לעומק.
מקווה שהמקרה יסתיים במהרה ולשביעות רצונך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ראשית כל תודה!
בנוגע לחלק הראשון: אני אעשה את זה אבל החלטתי שזה יהיה במרכז שירות כי בטלפון כל פעם אומרים משהו אחר.
בנוגע למחלוקת בין החברות- חברת האשראי מוציאה עבורי טופס מתאים אך מפני שזה משפטי אז זה צריך לעבור אישורים וזה יכול לקחת עד שבועיים.
השאלה היא: אורנג' שלחה את המכתב עם דרישה לתשלום ל15 ימים קיבלתי את המכתב 4 ימים לפני התאריך לתשלום. מה הם יכולים לעשות בנתיים?
אני ביטלתי את ההוראת קבע.
תודה מראש
שלום מנחם
החלטתך להגיע למרכז שירות הינה טובה, אולם חשוב שתסכם את הנקודות שברצונך להעלות לפני שתגיע.
בשיחתך עם נציג השירות בקש את פירוט השיחות שהתנהלו בינך לבין נציגי החברה בנושא זה.
העובדה שבמכתב ששלחה חברת אורנג' לא כתוב שעליך לשלם את חובך תוך 15 יום מיום קבלת המכתב תמוהה. מומלץ להגיע עם מכתב זה למרכז השירות ולברר עם נציג השירות מדוע ההליך נמשך למרות שהמחלוקת עודנה קיימת. בקש מהנציג לעצור את ההליך וזאת עד לקבלת האישור מחברת האשראי.
אני מאוד מקווה שלנציג השירות יהיו פתרונות ותשובות לטענותיך. אולם, במידה ואינך מרוצה מתשובותיו, ביכולתך לטעון בפניו כי מאחר והינך מתעתד לפנות למחלקת תלונות הציבור בחברה ברצונך לקבל את כתובת המחלקה. שלח באופן מיידי מכתב בו יפורטו כל טענותיך וכן בקשתך לעצירת ההליך, שנדחתה שלא בצדק. רצוי להוסיף כי מרגע היוודע המחלוקת הינך פועל בנושא רבות אולם ללא הועיל.
מקווה מאוד שהמחלוקת תסתיים במהרה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר