שלום רב,
אצל סבי היה מותקן לחצן מצוקה של אחת מחברות שירותי רפואה דחופה.
אחת לזמן מה, ביצע סבי לחיצות על הלחצן על מנת לבדוק האם אכן עובד.
יום אחד לחץ סבי על הלחצן, ללא מענה. הוא ניסה לעשות זאת מספר פעמים אך הלחצן לא פעל. לאחר שנה יצרה החברה קשר עם סבי, שהתרעם על הליקוי. טכנאי שהגיע מצא שהלחצן לא היה מחובר לקו הטלפון.
סבי שילם במשך שנה שלמה דמי מנוי ללא כל תמורה למעשה - אם חו"ח היה קורה משהו, לחצן המצוקה היה מנוטרל לחלוטין.
האם החברה יכולה להתנער מאחריותה לבצע בדיקות יזומות במשך שנה שלמה בטענה כי סבי הוא האחראי לכשל, בכך שלא יידע את החברה טלפונית על התקלה לכשגילה אותה?
האם בהתחשב בכך שהאוכלוסיה הנעזרת בשירות מעין זה, מורכבת מקשישים בעיקר, ראוי להטיל האחריות על הצרכן ולא על החברה שבקלות יחסית יכולה למנוע את הכשל?
קיימת אמירה בהסכם ההצטרפות לפיה החברה מכירה באחריותה לבצע אחת לשבוע בדיקה עצמית של המערכת על ידי שידור למוקד באמצעות השלט (לא ברור על איזה שלט מדובר שהרי הותקן לחצן מצקה).
מעבר לאמירה הזו, אין התייחסות לאחריות בגין אי תקינות.
אודה לתייחסותכם
שלום רב,
סיפורך מקומם מאד.
ממליצה לפנות בכתב אל החברה ולתאר את השתלשלות העניינים כפי שתארת כאן בפנייתך ולהטיל את האחריות על החברה אשר במשך שנה לא מצאה לנכון לבדוק האם השירות שסופק אכן פועל. מצד שני יש לקחת בחשבון שגם על סבך מוטלת אחריות לוודא שהלחצן פעיל.
מצד שלישי, מזל ותודה לאל שאם וכאשר היה מתעורר צורך אמיתי לא היה נגרם נזק גדול יותר (שהלחצן אינו פעיל ולא ומצוקתו לא היתה נשמעת).
נסה לנהל מו"מ והדגש את העובדה שעסקינן באדם מבוגר שאינו אמור להיות בקיא ברזי תקינות המוצר.
זאת עוד מבלי שאני מתייחסת לשערוריה בגביית מיטב כספו במשך שנה שלמה מבלי ליתן ולו תמורה אחת בעדו !!! דרוש החזר כספי בגין שנה זו או פיצוי הולם אחר.
מקווה שמעתה ואילך הלחצן פעיל ותקין ורק בריאות לסבא !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שנית, עם החברה כבר דיברתי וביקשתי להתנתק (אחרי תיקון חוק הגנת הצרכן כידוע נדרשו 3 ימים עד הניתוק, בפועל עברו מעל שבועיים). הגעתי לחברה דיברתי עם איזו "מנהלת", והם לא מוכנים להכיר באחריות מצדם.
השאלה היא האם יש סיכוי שמטעמי מדיניות משפטית מחדלה של החברה יראה כחמור יותר ממחדלו של סבי?
יש לי תחושה של אי צדק שנובע מפערי כוחות ואני חושב להתקדם עם זה לת"ק
בוקר טוב,
כמוך כמוני...גם אני חשה תחושה של אי צדק ופגיעה חמורה ביחסי הכוחות.
אל תוותר !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר