דווח למשכיר שיש פיצוץ בצנרת היכן שהוא בנכס המושכר.
זהו בית קרקע שהתברר שהצינור התת קרקעי התפוצץ, רק לאחר שנה וחצי המשכיר סידר זאת.
אך אינו מוכן לשלם מס בצורת ואת הפרשי כספי תשלומי מים עלו לי כסף רב.
יש לי תרשימי הוצאות מים מהעיריה, המראות על ממוצע הוצאות מים 27 עד 30 קט"ש , ובזמן הנזילה התוצאות הגיעו ל- 55 קט"ש.
השוכר טוען שאנחנו בזבזנו הרבה מים ולא רוצה להחיר כסף.
שלום אביב
אני מבין שאתה הוא בעל הנכס. במידה ואתה דיווחת למשכיר על הפיצוץ אך הוא לא נקף אצבע במשך שנה וחצי אזי זכותך לדרוש את הפרשי הכספים שאתה חב בהם- כל זאת במידה וקיים סעיף בחוזה שנחתם בינכם אשר מטיל על המשכיר את החובה לתקן באופן עצמאי מקרים מעין אלו. אם אכן קיים סעיף, אזי נראה כי המשכיר הפר את החוזה ומשכך ביכולתכם לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בנושא.
במידה ונודע למשכיר על הפיצוץ בצנרת ממקור אחר, אולם הוא בחר שלא להודיע לך, ביכולתך לתבוע על הנזקים וחובות שנוצרו בגין הפיצוץ.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אני השוכר דיווחתי על פיצוץ בצנרת לאחר שראיתי שהשעון של המים מסתובב גם כשאיני משתמש במים (לא מכונת כביסה לא מדיח ולא שום פתיחת ברז)
בעל הבית ראה בעצמו שהשעון מסתובב ורק אחרי שנה וחצי תיקן כי טענתו שהוא לא יודע היכן הפיצוץ בצינור.
שלום אביב
צר לי על אי ההבנה.
מאחר ואתה הוא השוכר אזי זכויותיך ברורות יותר. איני בקיא בהסכם שנחתם בינכם אולם במרבית המקרים קיים סעיף בהסכם שקובע כי על המשכיר לתקן מקרים מעין אלו לרווחתו של השוכר ו/או לתחזוקתו הבסיסית של הנכס. לא כך פעל המשכיר בעניינך ועל כן נראה כי ביכולתך לפעול בגין הפרת חוזה מטעמו במידה ואכן קיים סעיף שכזה. בנוסף איני רואה מניעה לממש את זכויותיך ולקבל פיצוי בגין הדליפה שארכה זמן כה רב, וזאת, בהסתמך גם על התרשימים שבידך. העובדה שהתרעת על התקלה כשנודע לך על קיומה עומדת לזכותך. העובדה שהמשכיר ראה את השעון, טען כי אינו יודע היכן הפיצוץ ומשכך לא תיקן את התקלה במשך תקופה כה ארוכה, עומדת לרעתו. ביכולתך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בכדי לממש את זכויותיך.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר