שלום,
אני שוכר דירה מזה 5 חודשים.
השוכר הקודם השאיר צלחת לוין גדולה התלויה במרפסת והבטיח להסיר תוך שבועיים מהמעבר שלי לדירה.
עברו חמישה חודשיים והוא עדיין לא לקח אותה. אני מתקשר אליו ומבקש ממנו לבוא ולהוריד אך הוא ממשיך להגיד שהוא בודק. ולא חוזר עם מועדים
פניתי לבעל הדירה שאמר יעזור לי. הוא קבע עם השוכרים הקודמים מועד אבל הם כל הזמן דוחים את המועד. בעל הדירה די מיואש ומתנער מאחריות.
אני לא חתום על הצלחת. והיא לא מוזכרת בשום מקום בחוזה שלי.
האם אני יכול להסיר אותה ולזרוק אותה בלי שום מחוייבות לבעליה הקודמים?
פרט למספר הטלפון של השוכר הקודם אין לי את כתובתו או פרטים אחרים.
האם אני יכול לשלוח מכתב רשום לבעלי הדירה ולהגיד שאני רואה בהם אחראים ואם תוך שבוע לא באים להסיר את הצלחת אני רואה זאת כזכותי להסירה?
האם אני יכול לתבוע מהם לשלם על ההוצאות (מדובר בצלחת לויין גדולה מאוד שמצריכה טיפול מקצועי בהורדה שלה)
שלום רב,
הרעיון לפנות בכתב אל המשכיר הינו רעיון מצוין הוא האחראי ליתן לך דירה הפנויה וריקה מכל חפץ בכלל וצלחת לוין ענקית בפרט.
ממליצה לא לעשות דין לעצמך ולנסות את הדרך של התרעה ולו רק למנוע תביעה נזיקית כנגדך עתידית....
אם הצלחת הינה של חברת יס ניתן לפנות אליהם והם ידאגו להסיר אותה לאלתר. דע כי אם כך הם פני הדברים הצלחת הינה רכושה של חברת יס ומומלץ לא לקחת את החוק לידיים.
אין ספק שאם לא מדובר בצלחת של יס והדייר הקודם ובעל הנכס ממשיכים בהתעלמותם, יש לשקול הסרתה באופן מקצועי, העברתה לדירתו של בעל הנכס וקיזוז העלויות משכ"ד.
ניתן לשקול פניה להליך משפטי אך לא כעת.
נסה למצות את העניין טרם פניה לערכאות שיפוטיות.
מאחלת לשיתוף פעולה וסילוק המטרד בהקדם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר