במהלך בדיקת כדאיות הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית,ביקשתי מעו"ד ברעננה לקבל הצעת מחיר מרופא עבור בדיקה מקדמית בעניין.לא יודעתי על עלות בדיקה זו.ורק בדיעבד הסתבר לי שנמסרו לאותו רופא סיכומים רפואיים ע"י עו"הד והרופא כתב חו"ד ודורש ממני תשלום של 1430$(דולר!).עבור 3 וחצי שעות עבודה.מובן שסירבתי לשלם שכן לא קבלתי הצעת מחיר.ומה אם היה דורש 50,000$?! הרופא תובע אותי בבית משפט לתביעות קטנות בירושלים כי לטענתו ה"עבודה" בוצעה בירושלים.למרות שאני תושבת כפר סבא ומשרד עו"ד ברעננה.אציין כי חו"הד בגינה נדרש התשלום נשלחה מפקס של בי"ח בת"א בו עובד הרופא.
שאלותי:א.בהתחשב בכך שהתביעה הוגשה לבימ"ש שאינו בסמכות מקומית,כיצד עלי לנהוג לגבי הגשת כתב ההגנה?
ב.הוצע לי להגיש תביעת צד ג' נגד עו"הד(שכמובן הפסקתי את קשרי עמה) שלא דאגה לקבל/לעדכן לגבי הצעת מחיר.האם ראוי שאעשה זאת? אודה על תשובתכם.
שולי שלום
צר לי על התסבוכת.
לאור הכתוב, צר לי אולם יתכן ותביעתו של הרופא הוגשה לבית המשפט הנכון. אומנם קיים מרחק רב בין מקום מגוריך לבית המשפט אולם במידה ויצירת ההתחייבות התבצעה בירושלים, ניתן לתבוע בירושלים.
כעת לגופו של עניין; אין עוררין כי קיימת בעייתיות בכך שעוה"ד לא ידעה אותך בסכום המבוקש לפני שפנתה אל הרופא מטעמה. נדרש היה כי תודיע לך בנוגע לעלויות לפני שתזמין חו"ד מהרופא.
לאור האמור,אפשרי להגיש תביעת צד ג' כנגד עוה"ד.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
תודה על המענה המהיר.
אודה להתיחסותך לעובדה שציינתי כי הרופא אמנם גר בירושלים אך בכתב התביעה שהגיש מופיע הלוגו ומספר הטלפון של בי"ח בתל-אביב בו הוא עובד, ומשם שלח את הדוח בפקס (מתל אביב) לע"הד.
כיצד ניתן לשנות מיקום הדיון בשל הסמכות המקומית?האם להגיש בקשה נפרדת או בתחילת כתב ההגנה?
ולסיום;להבנתי עלי להגיש תביעת צד ג' במקום הדיון.האם ניתן לשלוח בדואר רשום תביעת צד ג' בצירוף בולי הכנסה כנדרש,או שחובה להתיצב במקום?
ערב טוב שולי
הרופא טוען כי יצר את ההתחייבות בירושלים. אולם יתכן ולאור העובדות שציינת ניתן יהיה לשנות את הסמכות המקומית.
עליך להעלות טענה זו בהזדמנות הראשונה, דהיינו עם הגשת כתב ההגנה. צרפי לכתב ההגנה בקשה נפרדת להעברת דיון עקב חוסר סמכות מקומית.
בנוגע לתביעת צד ג' - גם לעניין זה, בהגישך כתב הגנה, ביכולתך להגיש בנוסף הודעת צד ג' לעוה"ד. ההודעה תהא ערוכה לפי טופס אשר תוכלי להשיגו בבית המשפט. בהודעה עליך לפרש את מהות התביעה כנגד עוה"ד ונימוקיה, עליך להמציא את ההודעה לעוה"ד וכן לצרף העתק מהתביעה ומכתב ההגנה שהוגשו בתובענה במידה ולא הומצאו לה קודם לכן; מסרי עותק מההודעה לבית המשפט ולרופא התובע.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה לך על הידע והיושר המקצועי.דו השיח הוירטואלי איתך מהווה עבורי חוויה מתקנת אחרי האכזבה מעו"הד. אם ניתן אבקש להשמיט את שם משפחתי מהפניה.
יישר כח!
שולי שלום
תודה, שמחתי לעזור.
אפנה להנהלת האתר בנוגע לבקשתך.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
תודה על המענה המהיר.
אודה להתיחסותך לעובדה שציינתי כי הרופא אמנם גר בירושלים אך בכתב התביעה שהגיש מופיע הלוגו ומספר הטלפון של בי"ח בתל-אביב בו הוא עובד, ומשם שלח את הדוח בפקס (מתל אביב) לע"הד.
כיצד ניתן לשנות מיקום הדיון בשל הסמכות המקומית?האם להגיש בקשה נפרדת או בתחילת כתב ההגנה?
ולסיום;להבנתי עלי להגיש תביעת צד ג' במקום הדיון.האם ניתן לשלוח בדואר רשום תביעת צד ג' בצירוף בולי הכנסה כנדרש,או שחובה להתיצב במקום?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר