ב3/11/2009 פתחתי חשבון אינטרנט אצל הוט עם התחייבות לשנה- המנוי על שמה של שותפתי לדירה שהיתה זכאית למבצע ואני מסרתי את פרטי חשבון הבנק שלי לצורך הוראת קבע.
ב19/3/2010 נותק האינטרנט בטענה שלא הצליחו לגבות את הוראת הקבע. סיפקתי להוט אמצעי תשלום חילופי- כרטיס אשראי והובטח לי שיחזירו אותי למסלול המקורי עליו התחייבתי בנובמבר 09'. בסוף אפריל 2010 גיליתי שבפועל קרה משהו אחר- חייבו אותי לשנה מאותו רגע של חידוש המנוי (ממרץ 2010 עד מרץ 2011) במהירות גלישה ובתשלום חודשי גבוהים ממה שהובטח לי. לאחר ניסיונות רבים להחזיר את התוכנית המקורית ללא הצלחה ומאחר והאפשרות היחידה שהציבו הוט בפניי היתה התחייבות לתוכנית חדשה מאותו רגע עד מאי 2011 - ב7/5/2010 החלטתי לנתק את המנוי והוט מסרו שיזכו אותי ב40 ש"ח ובזה יסתיים הסיפור.
מאז גיליתי שבחשבונית עתידית של 2/7/2010 חיוב ע"י הוט של קנס יציאה מחוזה (חוזה שהתחיל במרץ 2010 אליו כביכול התחייבתי אך בפועל היה ללא ידיעתי והסכמתי)- גובה הקנס 377 ש"ח. לאחר פניה להוט ללא שום רצון לתת מענה או להפנות אותי למישהו אחר בהוט שיוכל לעזור לי חסמתי את החיוב של 377 ש"ח באמצעות חברת האשראי.
הוט העבירה את הנושא לטיפול אצל עורכת דין אשר יצרה קשר ואיימה בתביעה, ודרשה סכום של 660 ש"ח (קנס יציאה מחוזה + הוצאות פתיחת תיק אצל עו"ד).
שילמתי את הקנס מאחר והאיום לתביעה היה כנגד שותפתי לדירה שעל שמה המנוי והיא נבהלה מהאיום להפעיל נגדה הליך הוצאה לפועל.
הוט ניתקה את האינטרנט במרץ ללא הודעה מוקדמת תוך הפרת החוזה, חייבה אותי לתוכנית חדשה ללא ידיעתי וקנסה אותי על הפרת החוזה שנכפה עליי.
יש לי תיעוד של כל השתלשלות האירועים בכתב (אין לי הקלטת שיחות).
האם יש לי עילה לתביעה קטנה? ואם כן האם עליי ליידע את הוט לפני הגשת התביעה?
תודה רבה מראש, לירון
לילה טוב,
מסיפורך (המקומם) ניכר שזכויותיך נפגעו ויש לך עילת תביעה.
ממליצה להגיש תביעה. יש ליתן את הדעת מי התובעת מאחר והמנוי הוא על שם חברתך אך בפועל הוא היה עבורך.
חברתך תאלץ להיות התובעת ואני מקווה שהיא תסכים. יש לתבוע את התשלום ששלימת וכן פיצוי בגין עוגמת נפש.
ניתן לנסות פנייה בכתב טרם נקיטה בהליך משפטי ולהתריע שזו כוונתך.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
קודם כל תודה,
כיצד עליי להחליט על איזה סכום לתבוע? האם 3000 ש"ח הינו סכום מקובל לפיצוי על עוגמת נפש, בזבוז זמן, שיחות טלפון, הפסקת שירות במהלך התקופה ואיומי עו"ד מצידם של הוט? האם יש גורם כלשהו אליו אוכל לפנות בנושא?
ושאלה נוספת- האם עליי לבקש מהוט את הקלטות השיחות?
שוב,תודה רבה על העזרה!
לירון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר