שלום,
לפני שנה וחצי רכשתי רכיב למחשב שאליו מצורפת אחריות לשלוש שנים. לפני קצת יותר משלושה חודשים הרכיב נהרס (הרס שבמסגרת האחריות) וכמקובל ניגשתי לחנות בה נעשתה הרכישה על מנת להתחיל בהליך האחריות. הוסבר לי שתהליך האחריות הוא ששולחים את הרכיב ליצרן, היצרן שולח רכיב חלופי חזרה לחנות ואז החנות יוצרת עימי קשר כדי לקבוע איסוף (הליך הלוקח כחודש). חודש לאחר מכן באמת נקבע עימי איסוף לרכיב אבל לאחר הפעלה גיליתי שברכיב שאספתי ישנה אותה התקלה שהייתה ברכיב שהפקדתי. חזרתי לחנות שנית והליך האחריות התחיל שוב. שוב חודש עבר וגם הפעם הרכיב שהוחזר לי היה עם אותה התקלה. בפעם השלישית ניגשתי לחנות ושוב הליך האחריות החל וגם הפעם הכרטיס הוחזר לי עם אותה התקלה. היום, ה24 לחודש, הייתה הפעם הרביעית בה הפקדתי את הרכיב בחנות ומצפה לי עוד חודש של השתהות. צריך לציין שבכל פעם שהפקדתי את הרכיב סופק לי רכיב חלופי זמני שלא היה קרוב לרמת הביצועים של הרכיב שהופקד.
תודה ויום נעים,
צחי שמש.
שכחתי לציין שיצרתי קשר עם שירות הלקוחות של החנות המדוברת כבר מהפעם השנייה שבה חזרה התקלה וכל פעם נאמר לי שזה הליך האחריות וזה מה שיש.
טענותיי הן שקניתי רכיב ב 2400 ש"ח כדי להנות מביצועים ששווים 2400 ש"ח. אבל בפועל, כבר ארבעה חודשים אני נהנה מביצועים של רכיב בשווי 600 ש"ח (חלופי). וכן, לפי הבנתי של חוק האחריות, מסגרת הזמן שיש לחנות לטפל בנזק שמכוסה באחריות היא חודש ואז הכל בסדר, אבל זאת בהנחה שקיבלתי חזרה מוצר תקין. מה קורה במקרה שלי? - שלא קיבלתי מוצר תקין ובפעם השלישית.
תודה ויום נעים,
צחי שמש.
צחי שלום.
בהחלט מקומם.
המלצתי הינה כי תשלח מכתב באופן מיידי לחנות, פרט לפרטי פרטים את השתלשלות המקרה ודרוש פיצוי עבור העובדה שהמוצר שרכשת נשלח אליך מספר פעמים בעודו תקול. ביכולתך להוסיף כי במידה ודרישותיך לא תעננה תפנה למועצה הישראלית לצרכנות.
במידה ותגובתה של החנות אינה משביעת רצון, ביכולתך לשקול הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
החנות צריכה היתה לזרז את תיקונו של המוצר בהתחשב בכך שהתקלה חזרה על עצמה וכך גם הליך ביצוע האחריות הארוך.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר