שלום,
קניתי רכב מאדם פרטי שאמר לי שהוא הבעלים השני של הרכב, לקחתי את הרכב לבדיקה ונאמר לי שהוא במצב מצויין וביצעתי את הרכישה, לאחר שכבר העברנו בעלות ושילמתי את כל הסכום החלטתי לבדוק מי היו הבעלים הקודמים של הרכב וגיליתי שזה היה בבעלות של חברת ליסינג, אמנם האדם שמכר לי את הרכב קיבל אותו עם 0 ק"מ מחברת הליסינג אך לא ידעתי כי הבעלים הראשונים היו חברת ליסינג, האדם שמכר לי את הרכב טוען שהוא אמר לי שהבעלים הקומדים היו חברת ליסינג ולכן הוא הוריד לי 2000 ש"ח מערך הרכב ( שנמצא באמת במצב מצויין) האם יש לי עילה לתביעה על כך שהוא הסתיר ממני מידע? לפי הבירור שעשיתי הוא היה צריך להוריד לי כ 10 % מערך הרכב בגלל שזה מבעלות של ליסינג.
תודה מראש
שני
בוקר טוב,
את הבדיקה שעשית לאחר הרכישה היה עליך לבצע טרם הרכישה. מאחר ולא עשית כן מוטלת עליך אחריות אולם היא אינה פוטרת את המוכר.
ממליצה לפנות אליו בכתב בדואר רשום וליידע אותו שבכוונתך להגיש תביעה כנגדו על הטעיה ואי גילוי מידע חיוני ומהותי טרם ביצוע העסקה.
דרשי לקבל את המחיר האמיתי שלטענתך את זכאית לאור המידע החיוני שגילית ואם יעמוד בסירובו אזי ניתן לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
בוקר טוב,
קודם כל תודה,
המוכר טוען שהוא אמר לי וזו בעצם מילה שלי מול מילה שלו ושהוא הוריד לי חלק מהסכום אך לא את כולו בגלל מצבו הטוב של הרכב,
במצב של מילה מול מילה מה הסיכויים שלי באם הוא יעמוד בסירובו? האם מעשיו מהווים עבירה על החוק או שזה בגדר חוסר הגינות?
תודה
שני
שוב שלום,
מאחר והעניין הינו מילה מול מילה עליך מוטל הנטל לשכנע את ביהמ"ש שלא היה גילוי נאות ובנסיבות אלו הינך זכאית לפיצוי.
התנהגותו הינה חסרת תום לב ומהווה הטעיה במעמד מכירה. העניין הינו אזרחי ולא פלילי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר