שלום רב,
אמי, בת 80 נגשה לחנות בקניון על מנת לרכוש נעליים. היא מדדה נעל שמצאה חן בעינייה ובקשה מידה 36. המוכר מסר לה קופסת נעליים - שלמה 290 ש"ח ויצאה. כשהגיע לביתה הראתה לי את הנעליים וראיתי שמדובר במידה 37. אימי היתה מופתעת ואמרה שתגש לחנות ותחליף. כשנגשה לחנות נאמר לה שאין מידה .36 ואף לא ניתן להזמין והיא בקשה את כספה בחזרה. בעל המקום הסכים לתת לזה זיכוי. מס' ימים לאחר מכן נגשתי איתה לחנות אולם בעל החנות לא היה נוכח ושוחחתי איתו בטלפון. אמרתי לו שלא יעלה על הדעת שהם טעו ובסוף יתנו זיכוי וביקשנו את כספנו בחזרה. בעל החנות דיבר בצורה ברוטלית ולא הסכים להחזיר את הכסף וביקש את החשבונית. אמרתי לו שהנעליים הוחזרו לחנות בשקית והחשבונית היתה שם. אמר שבלי חשבונית לא יכול לבטל את העסקה... ושמצידו אני יכולה לפנות לבית משפט או להגיע לחנות ולחכות שמשהו ישלם במזומן ואתן לו את הזיכוי... (הזוי ) אבקש לדעת מה הדין לגבי החזר כספי נוכח טעות של החנות. אציין כי בחנות תלוי שלט סטנדרטי לגבי נוהל החלפה וזיכוים, אבל לא ברור לי מה קורה כאשר החנות טועה. האם יש עילה לדרוש כסף בחזרה ואם בעל החנות לא מסכים האם יש עילה לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות?
שלום גלית
בהחלט מקומם.
לאור הכתוב, העובדה כי החנות טעתה והטעתה את אימך בכך שמכרה לה נעלים שלא על פי בקשתה בהחלט מקימה לך זכויות. מאחר והשיחה עם המוכר לא עלתה יפה, ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות. יחד עם זאת, שקלי תחילה האם תביעה שכזו כדאית מבחינה כלכלית.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר