שלום רב,
בפברואר השנה נרשמתי למכון כושר, מנוי לשנה. מכון שרק נפתח ואני הייתי מבין הראשונים שנרשמו אליו. בחתימתנו על ההסכם הוספנו סעיף בכתב יד ובחתימת מנהל המכון בו מצויין כי במידה וחלילה לא אוכל להתאמן עקב בעיה רפואית יבוטל המנוי ויוחזר הפרש התשלומים.
המנוי עומד על סך של 199 ש"ח לחודש + דמי הצטרפות של 150 ש"ח. בתקופה הראשונה לאימונים אמנם התקשתי להתאמן לעיתים או במכשירים ו/או חוגים מסויימים אך חשבתי שזה מתוך חוסר הרגל של זמן רב. עם הזמן התקשתי יותר ויותר להתאמן וזה גרם לי לא להגיע כמעט כלל למכון. במשך זמן זה לא הרגשתי טוב, עברתי בדיקות וטיפולים והתגלתה אצלי חולשת שרירים והרופא המליץ שלא אתאמן והוציא מכתב שבו מצויין כי עקב בעיה רפואית אינני יכולה להמשיך להתאמן במכון. הגשתי את המכתב למכון באוגוסט השנה בבקשה לביטול ולהחזר ההפרש כאמור בחוזה.
מהמכון קיבלתי תגובה כי הם מבטלים לי את המנוי אולם מחייבים אותי לפי מחירון שלהם שמעולם לא עודכנתי עליו. לאחר התכתבויות רבות ומספר שיחות טלפון בלנסות להבין על מה הם מדברים שאין לי מושג עליו הבהירו לי כי אני התחייבתי לשנה אולם התאמנתי פחות מחצי שנה אז הם מחייבים אותי לפי מנוי של חצי שנה שזה אומר סכום גבוה יותר מדי חודש ותוספת של דמי הצטרפות עוד 300 ש"ח.
כאשר אני הצטרפתי למכון היתה כוונתי להתאמן במשך שנה ואף יותר ולא בחרתי לחלות. למזלי הוספנו את הסעיף האמור בהסכם.
שאלתי: האם המכון יכול לעשות מעשה כזה כעת? האם יכולים לחייב אותי לפתע לפי מנוי של חצי שנה למרות ההסכם החתום ביננו ולדרוש ממני סכום משולש עבור דמי הצטרפות? ויש לציין כי אתה משלם דמי הצטרפות אך לא מקבל עבורם דבר, אף לא בקבוק מים...
ביקשתי מהם להעביר אלי את המחירון ואת התנאים כדי שאבין במה מדובר אך הם מסרבים ובכל פעם שולחים לי את אותו מכתב בו מצויין כי לפי המחירון שלהם נותר לי לתשלום כך וכך...
אודה על תגובה בהקדם. מוכנה להגיש תביעה נגדם באם אין צדק בידם.
תודה רבה מראש.
טלי.
שבוע טוב,
לפי התיאור שלך בפנייתך ניכר כי יש לך עילה לביטול המנוי ללא תנאי.
למען הסר ספק ממליצה בחום לרכוש שעת יעוץ אצל עו"ד שיבחן את נסיבות המקרה ואולי אף ישוחח עם חדר הכושר וידרוש את הסכם ההתקשרות והמחירון.
לחילופין, באפשרותך לפנות אל הנהלת המכון בכתב ולציין כי לאור יעוץ משפטי שקיבלת קמה לך עילה לביטול המנוי ללא תנאי ולהשבת כספך חזרה.
יש לציין כי דרישתם לקבלת תמורה כספית נוספת אשר לא היתה ידועה מראש במעמד הצטרפותך מהווה התנהגות חסרת תום לב והינך דורש לראות את המקור לחיוב זה שאם לא כן תאלץ לפנות לערכאה שיפוטית שתחייב אותם להציג מקור זה.
ממליצה בנוסף לפנות אל המועצה הישראלית לצרכנות.
ככל שלא תצלח דרכך יש לשקול פניה להליך משפטי.
בהצלחה ורפואה שלימה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
דרשתי מהם בשיחה טלפונית לראות את המקור לחיוב שהם מכנים אותו מחירון אולם הם מסרבים ובמכתבם אלי חזרה לא מציינים זאת. נוקטים כמובן באמצעי זהירות לדעתי. האם לאחר שאפנה אליהם בכתב בדרישה כזו שוב ותהיה תגובתם אשר תהיה אוכל לחייבם גם על שכ"ט עו"ד על פנייתו אליהם במידה ולדבריו יסכימו ולא תוגש תביעה? פשוט חסרת אמצעים כרגע...
בהמלצתך אפנה למועצה לצרכנות.
תודה על המענה ועל איחוליך.
שבוע מבורך ושנה טובה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לא הבחנת בה בהמשך לתודתי :-) אז מעתיקה ואשמח לתגובתך...
דרשתי מהם בשיחה טלפונית לראות את המקור לחיוב שהם מכנים אותו מחירון אולם הם מסרבים ובמכתבם אלי חזרה לא מציינים זאת. נוקטים כמובן באמצעי זהירות לדעתי. האם לאחר שאפנה אליהם בכתב בדרישה כזו שוב ותהיה תגובתם אשר תהיה אוכל לחייבם גם על שכ"ט עו"ד על פנייתו אליהם במידה ולדבריו יסכימו ולא תוגש תביעה? פשוט חסרת אמצעים כרגע...
בהמלצתך אפנה למועצה לצרכנות.
ושאלה נוספת - האם ביטול חיובים עתידיים בכרטיס אשראי על ידי יהווה פגיעה בי במקרה זה או שמא זה בסדר שאבטל עקב ביטול המנוי וכל האמור בעניינו?
שוב תודה רבה על המענה ועל איחוליך.
שבוע מבורך ושנה טובה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר