שלום,
בחודש אפריל האחרון נרשמתי לבי"ס לברמנים לאחר השחרור מהצבא. מכיוון שבחודש מאי טסתי למספר חודשים לחו"ל הובטח לי שאוכל להתחיל את הקורס לפני הטיסה ולהמשיך אותו לאחריה, תוך התחייבות שאספיק לסיים אותו עד לתחילת הלימודים באוניברסיטה.
זמן קצר לפני תחילת הקורס הודיעו לי שפתיחת הקורס נדחית עקב חג הפסח, והובטח לי שאוכל להתחיל אותו לאחר שאשוב מחו"ל ואספיק לסיים אותו לפני תחילת הלימודים.
לאחר ששבתי מחו"ל אכן התחלתי את הקורס, אך מאז שהתחלתי אותו (24 באוגוסט) עברתי רק ארבעה שיעורים, כי השיעורים נדחים כמעט בכל שבוע.
כיום, שבוע וחצי לפני תחילת הלימודים באוניברסיטה, אין סיכוי שאספיק לסיים את הקורס - ועל כן ביקשתי את הכסף בחזרה, בקיזוז של השיעורים שכן עברתי.
בבית הספר לברמנים נאמר לי שלא אוכל לקבל את הכסף, ושינסו לבוא לקראתי ולהעביר לי שיעורים פרטיים (כלומר, שבוע וחצי לפני תחילת הלימודים - עליי לפנות את כל זמני מהעבודה וקורסי ההכנה למען קורס הברמנים).
אשמח לשמוע מכם - האם באפשרותם לסרב להחזיר לי את הכסף?
יש לציין שבמהלך ספטמבר עברתי מהקורס בראשל"צ לקורס בת"א עקב מעבר דירה - הובטח לי שאין בכך שום בעיה ושהקורסים בדיוק באותה התקדמות. עם זאת, מכיוון שהשיעורים נדחים על בסיס קבוע, לא הספקתי לעבור אפילו שיעור אחד בת"א.
תודה רבה!
רועי
שלום רב,
מתיאור הנסיבות כעולה בפנייתך כאן ניכר שביה"ס אינו עומד בהתחייבות שלו כלפיך. יש לקחת בחשבון את העובדה שעברת מקום מגורים ובכך העמדת עובדה בפני שינוי מערכת הלימודים השונה ככל הנראה בת"א מזו בראשל"צ.
ממליצה ראשית לפנות אל ביה"ס ולבקש העתק מהסכם ההתקשרות וללמוד ממנו מה הן זכויותיך בנסיבות של הפסקת הלימודים.
מאחר והבעיה כאן חמורה יותר כי הם לא עומדים בהתחייבות שלהם כלפיך ניתן לפנות אליהם בכתב ולתאר את השתלשלות העניינים, את ההפרה שלהם ואי עמידתם בלוחות זמנים ולדרוש את ביטול השתתפותך בקורס וקבלת כספך היחסי חזרה. יש להדגיש העובדה שהינך מתחיל את לימודיך האקדמאיים בשבוע הבא.
מומלץ לשלוח העתק ממכתבך (ואף לציין זאת בפנייתך אל ביה"ס) אל המועצה הישראלית לצרכנות.
ככל שלא תצלח דרכך יש לשקול פניה להליך משפטי.
למען הסר ספק ניתן לרכוש שעת ייעוץ משפטי אצל עו"ד.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר