לפני כשנתיים קניתי רכב מחברת ליסינג ניו קופל SIX והם היו אמורים לשלוח לי יפוי כח להעברת בעלות על הרכב אך עד היום לא שלחו לי בטענה שלא עניתי להם לטלפון הישן שנמצא בבית שלי ושלחו הודעה אך לא היה דבר כזה. היום לאחר שנתפסנו על אי חידוש טסט במשך שנה וחצי וזימון לבית משפט ברצוני לתבוע עבור כל ההוצאות הכרוכות בכך.
שאלתי מה עליי לעשות?
תודה על תשובתכם
שלום רב,
אין חולק שהחברה התרשלה וגרמה לך נזק. מאידך היתה לך אפשרות להקטין את הנזק בכך שהיית פונה אליהם לאחר זמן מה כשנוכחת לגלות שאינך מקבל את הייפוי כוח בזמן סביר.
לפיכך ניתן לשקול פניה להליך משפטי אך יש לקחת בחשבון שביהמ"ש עשוי לקבוע שלאור העובדה שישבת על הגדר והיית פאסיבי ולא דרשת לקבל את הייפוי כוח בזמן, חובה אגב שמוטלת עליך להעביר הבעלות ולקחת אחריות על הרכב עם כל המשתמע מכך, ומאחר ולא פעלת להקטין את הנזק ייתכן ותביעתך תדחה ו/או שיקבעו פיצויים אך הם יהיו נמוכים לאור אחריותך כאמור.
למען הסר ספק ממליצה לרכוש שעת ייעוץ משפטי עם עו"ד.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
את הביטוח מקיף וחובה שילמתי ללא בעיות מהסיבה שקיבלתי הביתה ומייד רצתי לשלם כאשר קניתי את הרכב הם לא דיברו שהם צריכים לשלוח לי אחרי שבוע את היפוי כח ולטענתם הם התקשרו לטלפון שנמצא בבית ולא השאירו אפילו פעם אחת הודעה על כך שאני צריכה לקבל מהם ניירת.
היום נסעתי לדאר עם היפוי כח שהביא לי חבר לעבודה מהם והופתעתי שוב כאשר נאמר לי שבלי רשיון רכב מקורי לא אוכל לעשות העברת בעלות, התקשרתי שוב לשאול מה עם רשיון רכב הם אמרו ששלחו לי, אמרתי שיש לי רק צילום שלו והבחורה אמרה שהיא צריכה להתקשר למשרד הראשי לבדוק ואם כן היא תשלח לי בדאר.
מרגע שגיליתי שאני נוסעת על הרכב שהוא לא בבעלותי וללא טסט אני לא מזיזה אותו מהחניה ומשתמשת במוניות או מבטלת דברים. מה לעושות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר