בחודש דצמבר שנת 2007 אני ואמא שלי שדרגנו שני מכשירים סלולאריים בחברת אורנג'. וחתמנו על תוכנית עם החזרים. התוכנית בכל מנוי בנפרד הייתה שברגע שאני מגיעה לחשבון של 50 ש"ח אני מקבלת החזר של 50 ש"ח על המכשיר עצמו (הוא עולה 70 לחודש), ואם אני מגיעה לסכום של 100 ש"ח אני מקבלת החזר נוסף גם על חבילת הגלישה- 20 ש"ח. לפני מספר חודשים אמא שלי שדרגה את המכשיר שלה ומאז הכל התפקשש. איכשהו השדרוג שלה השפיע גם על התוכנית שלי. הפסקתי לקבל את ההחזר על חבילת הגלישה. פניתי לחברה ושם נאמר לי שזו טעות מחשובית שתסודר, ובחודש הבא אני אקבל החזר פעמיים. לא כך היה. לאחר חודשיים שבהם עדיין לא קיבלתי החזר, פניתי שוב אל החברה. הפעם נאמר לי שהם יבדקו את הנושא ויחזרו אליי. לאחר מסכת ייסורים במשך חודש ימים הצלחתי להגיע לאחת המנהלות שהתנצלה על הטעות, והסבירה לי שלצערה היא לא תוכל לתת לי החזר על החודשים שאבדו, אבל כן תוכל לוודא שלהבא אני אקבל אותם. לטענתה אני שיניתי את התוכנית שלי מספר חודשים לאחר השדרוג ובכלל לא הייתי צריכה לקבל את ההחזרים הנ"ל. הסברתי לה שכאשר שינינו את התוכנית נאמר לנו שנמשיך לקבל את ההחזרים כפי שקיבלנו עד אז. וכך באמת היה. עד שלפני מס' חודשים הם "עלו על הטעות".
בחודש לאחר מכן, אני מגלה שאכן קיבלתי את ההחזר שהובטח לי ע"י אותה המנהלת, אך בנוסף נלקחו ממני מעל ל- 80 ₪ מכל מנוי, גם שלי וגם של אמי, על ואני מצטטת מהחשבונית: "חיוב בגין הנחה שגויה עבור חבילת גלישה סלולארית*" כשבדקתי מה אומרת הכוכבית גיליתי בסוף החשבונית את הכיתוב הזה: "חיוב בגין הנחה שגויה ממנה נהנית בתקופת החיוב: מאי 2009 ועד מאי 2010 או בחלק מהתקופה. לנוחיותך, החיוב חכולל חולק ל- 3 תשלומים שווים." כשראיתי את זה החווירו פניי. 80 ₪ כפול 3 תשלומים = 240, כפול שני המנויים= 480 ₪ (מינימום, כי המחיר משתנה מתשלום לתשלום). כשפניתי שוב אל החברה, שוב משכו אותי באף עם הבטחות של חזרה אליי עם תשובה. לבסוף אותה מנהלת חזרה אליי והסבירה לי שזהו חיוב גורף על השנה שבה נהנית מהחזר שלא הייתי צריכה לקבל. ועקב מדיניות חברה הם לא יכולים לזכות אותי בעד חיוב גורף. כששאלתי אותה, איך יכולתי לדעת שיש טעות ואנחנו לא אמורות לקבל את ההחזרים אם מבחינתנו הכל היה תקין? הרי קיבלנו בדיוק את מה שהובטח לנו. היא ענתה לי שהיא יכולה לתת לי זיכויי על אחד מהחיובים- מטוב ליבה.
האם החברה באמת יכולה לחזור מהבטחותיה ולקחת ממני את הסכום הנ"ל על שנה שלמה, עקב טעות שלהם, שלא הייתי מודעת עליה בכלל? שלא לדבר על כך שהיא חייבה אותי מבלי להודיע לי על כך לפני? האם אני צריכה לשתוק ולקבל את מר הגזירה או שניתן לעשות משהו בעניין?
תודה מראש, מילה
שלום מילה
בהחלט מעצבן
המלצתי הינה כי תפני לייעוץ משפטי במטרה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אבל האם באמת יש כאן עילה לתביעה?
אני לא רוצה לבזבז כסף וזמן יקר על מנת שיגידו לי שהכל לשווא.
השאלה שלי, האם חברה כלשהי יכולה להודיע על כך ש"התבצעה טעות" ולגבות כסף על שנה שלמה?
שלום מילה
העילה קיימת. לאור הכתוב, קיימת בעייתיות רבה בהתנהלותה של אורנג'. אכן קיים אספקט כלכלי להגשת תביעה וכן ההליך צורך זמן. לפיכך, המלצתי כי תפני במכתב אל החברה, פרטי את השתלשלות המקרה ודרשי פיצוי/החזר. הקציבי זמן לתגובתם. במידה ותגובתה של החברה אינה לשביעות רצונך, ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר