שלום.
רציתי לדעת אם אני מבטלת צ'קים שנתתי לבעל הדירה שלי וכתבתי בהם את שמו אך לא למוטב בלבד ,האם האדם שהועברו אליו הצ'קים יכול לתבוע איתי. כיוון שאני מבטלת אותם בגלל הפרת חוזה בוטה של בעל הדירה.
ומה ניתן לעשות לפני שבעל הדירה גובה לי קנס יציאה{למרות שהוא לא אמור כי הוא הפר חוזה} והצ'קים לא אצלו אלא אצל אדם אחר. איך אפשר אם אני מחליטה לתבוע בתביעות קטנות למנוע זאת מיידית. כי תביעה לוקחת מס' חודשים.
אודה על תשובתכם המלאה לנושא
בוקר טוב,
המצב המשפטי לצערי אינו לטובתך אם בעל הבית סחר בשקים והעביר אותם לצד ג' האוחז כשורה.
עליך להודיע בכתב לבעל הבית שלאור הפרתו את ההסכם (תפרטי מה עשה) הינך עומדת לבטל את השקים וכל האחריות תהא שלו שכן אם צד ג' יתבע אותך בגינם את תתבעי אותו חזרה שישיב לך את כספך.
מההיבט המשפטי של דיני שטרות, במישור היחסים בינך לבין בעל הבית הטענות שלך מוצדקות וטובות ויהא עליך לתבוע אותו לקבלת כספך אם הוא העבירם לצד ג' אשר תובע אותך לשלם לו את הכסף.
בהיבט היחסים שבינך לבין צד ג' לא ישמעו טענותיך לצערי אם הוא יוכיח 0צד ג') שקיבל את השקים כדין ובתום לב.
ממליצה בנוסף להגיש תביעה לביהמ"ש כנגד בעל הבית.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר