קניתי רכב במגרש מכוניות מוכר ומורשה. ביצעתי בדיקה והתגלו מספר תקלות. המגרש התחייב לתקן אותן ולתת לי את הרכב לאחר שתוקנו. בבדיקה במכון מורשה היה כתוב שיש לבדוק חגורת טיימינג. אחרי 1000 קמ נקרעה רצועת הטיימינג ונהיה לי נזק במנוע. הייתי צריך לשלם 8000 שח לתיקון+אובדן ימי עבודה ונזקים נילוים. האם המגרש יכול להתנער מרשלנותו?
שלום רענן.
מאחר ורצועת הטיימינג נקרעה לאחר כ 1000 ק"מ נראה, לצערי, כי תתקשה להוכיח את רשלנותו של המגרש. יחד עם זאת, ביכולתך לשלוח מכתב למגרש, לפרט את הנסיבות המקרה ולדרוש פיצוי בעבור עוגמת הנפש, אבדן ימי עבודה וכו'.
בהצלחה!
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אולי לא הבהרתי היטב את הנקודה - חגורת הטיימינג נקרעה אמנם אחרי שכבר לקחתי את הרכב, אך לפי ההסכם ברכישה היה צריך לבדוק אותה קודם לכן, דבר שלא נעשה על ידי המגרש שהתחייב לתקן את כל הליקויים וכלל לא בדק את מצב החגורה בטרם נתן לי את הרכב שנשאר אצלו כדי לבצע את התיקונים.
שלום רענן.
במידה וקיימות ראיות מוצקות לכך שהמוסך לא תיקן את הבעיה על אף הדרישה בהסכם הרכישה, אזי יתכן וקיימת עילה לתביעת זכויותיך.במידה וכך הדבר, ביכולתך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בנושא.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה לך. חיזקת את דעתי!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר