תמצית הסיפור:
מזגן מיני מרכזי שבהיותו בן 5 התקלקל (קיץ 2008). טכנאי החברה החליפו מדחס לאחד שאינו מתאים ומאז המזגן לא הפסיק להתקלקל. בקיץ האחרון שבק המזגן קליל ולאחר מספר ניסיונות מגושמים לתיקון הבעיות, הוסכם שהמעבה אבוד.
טענותי כלפי החברה על חוסר מקצועיות, חוסר תום לב, בזבוז זמן וכסף מתמשכים ועגמת נפש נענתה בסופו של דבר באופן חלקי (כנראה לנוכח התערבותה של המועצה לצרכנות) בכך שהחברה מסכימה להחליף, על חשבונה, את המעבה ברכיב מתצוגה, ל"הנדסו" לרכיב הפנימי (הם אינם תואמים) ולתת לי שנת אחריות על כך ובתנאי שאתחייב להסיר כל תלונה כלפיהם.
הבעיה שלי עם הצעתם היא פשוטה: ההיסטוריה הוכיחה את רמת המקצועיות\אמינות שלהם ומכיוון שהם מהנדסים\מאלתרים פיתרון, דרישתי המינימלית היא להענקת אחריות כאילו היה המזגן חדש (שלש שנים כמקובל בחברה זו).
האם הצעתם סבירה ותהפוך אותי ללקוח קנטרן במידה ואסרב להצעתם ואתבע אותם בבית הדין?
בוקר טוב,
מבינה ומזדהה עם תסכולך. לדעתי דרישתך להגדלת תקופת האחריות סבירה ואני ממליצה להתעקש. יתכן ובסופו של יום תפגשו באמצע כחלק מהמ"ומ.
איני סבורה שהעובדה שאמונך בחברה נפגעהלאור ניסיונך המר עימם מזכה אותך בכותרת של קנטרנית העובדה שהינך עומדת על זכויותיך נכונה ומוצדקת.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
תודה על התגובה הזריזה.
נראה שהליך המו"מ מולם מוצה (מתנהל כבר מספר שבועות בסיוע המועצה לצרכנות) ודרישתם ממני היא לתשובה מיידית (!!!) על הצעתם הסופית (היו עוד כמה במעלה הדרך...).
טענתם, אגב, היא שהצעתם לאחריות של שנה היא טובה בהרבה מהאחריות הרגילה עבור תיקון, שהיא שלשה חדשים בלבד. במהלך השיחות ביננו טענתי כלפיהם שאין זה תיקון רגיל כלל ועיקר ואין להתעלם ממורכבותו, מכך שהוא "חוצה מערכות" ומהיסטורית השירות המפוקפקת ביננו (שרק את תמצית תמציתה גוללתי כאן).
אם אקח את המלצתך הלאה והם אכן יעמדו בסירובם (אני אתן להם הזדמנות נוספת כמובן), הרי שנראה שהצעד המתבקש הוא לפנות לבית הדין לתביעות קטנות. האם זו מסקנה סבירה מתגובתך?
תודה.
בוקר טוב,
נסי לחשוב מה בעצם את רוצה להשיג מהם שיספק אותך. לפי רצונך זה השווי את הצעתם וככל שקיים פער משמעותי בין שני הדברים יש לשקול הגשת תביעה כנגדם בבימ"ש לתביעות קטנות ולהוסיף רכיב של עוגמת נפש ואובדן הנאה.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר