שלום רב!
קודם כל המון תודה על התגובות המהירות שלכם! אתם ממש ממש עוזרים!!
והשאלה:
קנינו מזרון עם מיטה לפני כ- 10 חודשים באחת החנויות הקטנות בראשון (נעורים, ריהוט). נאמר לנו שאחראיות על הכל - שנה. ובעצם קיבלנו חשבונית אחת למיטה + 2 מזרונים.
לפני כשבועיים גילינו שהמזרון נפרם. פנינו לחנות, שם נאמר שאת התשובה נקבל מהמפעל, ממנו הוזמן המזרון. דיברתי עם המפעל, הם אומרים ש יש אחראיות על "מילוי" של המזרון - עד 10 שנים, אבל על ה"מעטפת" או הבד - אין.
לא מבינה איך זה יתכן?
הם הציעו לי תמורת 150ש"ח "לעשות לי טובה" ולהחליף מזרון ("למרות שלא עושים זאת") . עד כמה זה חוקי? אין לי שום מסמך שמדבר על אחריות של המוצרים שקניתי חוץ מחשבונית, ואת תעודת האחריות על המזרון מהמפעל או מהחנות מסרבים לתת לי.
מה עושים?
תודה רבה!!
ערב טוב,
מתסכל מאד סיפורך.
הפתרון לסוגיה שהעלית טמון בהיקף האחריות שניתנה לך והעובדה שהחנות והיצרן מסרבים להציג בפניך תעודה זו הינה תמוהה וחמורה.
ממליצה לפנות בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות ולדרוש את התערבותם.
בד בבד מומלץ לפנות בכתב אל החנות והן אל היצרן בבקשה לקבל שירות וטיפול בפגם לאור האחריות שקיבלת על המוצרים. מבחינתך כל עוד אין בידיך העתק האחריות על החנות והיצרן מוטלת האחריות לתקן את הפגם.
מקווה שבכך תגיע לסיומה האפיזודה האומללה.
אשמח לקבל עדכון ותודה על הפירגון !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר